abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Ministerul Economiei vrea să listeze la bursă compania Cupru Min Abrud

Ministerul Economiei vrea să listeze la bursă compania Cupru Min Abrud

Publicat în 11.04.2014 la ora 15:36

cuprumin-abrud-plantO nouă propunere a fost lansată în cursul zilei de ieri de către conducerea Ministerului Economiei pentru relansarea companiei miniere din județul Alba, Cupru Min Abrud. Este vorba despre listarea la bursă a societății, considerându-se că producătorul de cupru poate fi atractiv pentru investitori, întrucât nu are datorii la stat.

Asta a declarat joi Sorin Găman, director general adjunct în Direcţia Generală de Resurse Minerale din minister, pentru adevărul.ro: „Probabil se vor vinde acţiuni la bursă, încă nu s-a stabilit, asta este o propunere a conducerii Ministerului Economiei“, a afirmat Găman.

Deși în ultimii ani Cupru Min a înregistrat profit de peste 10 milioane de euro, pentru a își putea continua activitatea, compania minieră are nevoie de investiții mari, câteva zeci de milioane de euro, pentru a rezolva problema de mediu și pentru decopertă, în vederea extinderii perimetrului de exploatare. Încercările statului, în primă fază de a o privatiza, apoi de a vinde producția pe următorii 7 ani unui investitor străin, au eșuat răsunător. Acum, societatea din Apuseni a scăpat de insolvență după ce a câștigat la Curtea de Apel București procesul comercial cu Energo Mineral. Instanța a casat sentința Tribunalului București din 2013, prin care compania minieră din Alba era obligată să plătească 17 milioane de euro și a dat câștig de cauză Cupru Min Abrud..

Cupru Min deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României și are în prezent 481 de angajați.

Acest articol a fost citit de 619 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.