abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Mihai Tudose: „Zăcământul de la Roșia Montană trebuie exploatat dar este important modul în care se realizează această exploatare”

Mihai Tudose: „Zăcământul de la Roșia Montană trebuie exploatat dar este important modul în care se realizează această exploatare”

Publicat în 15.12.2014 la ora 20:40

rosia-montana-ministrul-culturii-vizitaMinistrul propus pentru portofoliul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudos a afirmat astăzi, la audierile în comisiile de specialitate din Parlament, că zăcământul de la Roșia Montană trebuie exploatat, dar este important modul în care se realizează.

Poziția mea personală este că orice exploatare, orice resursă minerală, dacă există decizia politică și oportunitatea de a fi exploatată este în regulă, cum faci acest lucru este alt subiect. Cu ce o faci, în ce măsură o faci, cu cine o faci, în ce condiții economice? Aceasta este adevărata discuție. Nu am procedat foarte bine la prima încercare cu Roșia Montană întrucât am ajuns la concluzia că nu sunt bune cianurile și nu mai trebuie exploatat zăcământul. Așa este, nu trebuie exploatat zăcământul cu cianuri, însă zăcământul de aceea îl avem, ca să îl exploatăm”, a spus Mihai Tudose citat de AGERPRES.

Acesta consideră că există pe planetă o mulțime de tehnologii, care ar putea permite exploatarea în siguranță a zăcământului și că până la urmă se va găsi o soluție fericită. ”Dacă nu o găsim, mai așteptăm până se inventează”, a adăugat el.

Mihai Tudose, propus pentru funcția de ministru al Economiei, Comerțului și Turismului, a primit luni aviz favorabil, cu 37 de voturi pentru, din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Sursa: agerpres.ro

Facebook 

Acest articol a fost citit de 244 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.