abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Mihai Tudose, Ministru al Economiei: „La Cupru Min am început demersurile pentru a construi un combinat de metalurgie neferoasă”

Mihai Tudose, Ministru al Economiei: „La Cupru Min am început demersurile pentru a construi un combinat de metalurgie neferoasă”

Publicat în 29.04.2017 la ora 9:57

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat, ieri, că Guvernul are în vedere construirea unui combinat metalurgic la Cupru Min SA Abrud, unde să fie prelucrate resursele de cupru ale României pentru realizarea de produse cu valoare adăugată, în condițiile în care, în prezent, compania produce doar minereu brut.

„La Cuprumin, îmi asum şi o spun, am început demersurile pentru a construi – ştiu că pare nebunesc după 27 de ani – un combinat de metalurgie neferoasă. Statul să facă acest lucru. Pentru a nu mai exploata minereu, ci pentru a produce în România produs finit: plăci de cupru. Nu s-a construit. Iertaţi-mă, suntem la guvernare de 2-3 luni, să faci un combinat de metalurgie în 2-3 luni nici din plastilină nu îţi iese! Înţeleg că nivelul de aşteptare este foarte mare, dar lăsaţi-ne să le facem aşezat totuşi. Pentru că unele dintre lucrurile pe care le acuzăm acum au fost făcute tot la presiuni foarte mari pentru că au răspuns unor necesităţi punctuale, imediate care s-au dovedit a fi nefundamentate”, a spus Mihai Tudose, citat de Digi24.ro.

Acționarul unic al Cupru Min este Ministerul Economiei.

Cupru Min Abrud, societatea care exploatează zăcământul de la Roșia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României, a avut în 2016 cea mai mare producție anuală de cupru din istorie, 7.800 de tone, iar veniturile nete ale salariaților au crescut pentru prima dată din 2013.

Acest articol a fost citit de 1212 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.