abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Mâine, 4 august 2018: Ediție specială a ”Zilei Minerului”, dedicată anului Centenar, organizată de Cupru Min Abrud. Vezi programul

Mâine, 4 august 2018: Ediție specială a ”Zilei Minerului”, dedicată anului Centenar, organizată de Cupru Min Abrud. Vezi programul

Publicat în 03.08.2018 la ora 21:48

La doar o săptămână după ce la Abrud s-a desfășurat pe durata a două zile Festivalul-Concurs Național de Folclor „Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, mâine, 4 august, Cupru Min SA Abrud organizează în Piața Eroilor din centrul orașului „Ziua Minerului”, aceasta fiind o ediție specială, dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

De această dată, evenimentul se va desfășura pe aproximativ 12 ore, debutând în jurul orei 12:30 cu ansamblurile „Doina Ampoiului” și „Țarina” a Cupru Min SA, continuând toată după amiaza și până spre seară cu un prelungit program folcloric susținut de grupul „Dor” din Cîmpeni și soliștii locali Nicolae Tuhuț, Ionel Brătian, Gabriela Bolunduț, Ionică Selagea, Ioana Ciorea, Gabriel Mateiu, Delia Jude, Adriana Bucur Bogdan, Vali Bucur, Marcel Cioara, Nicoleta Simina, Alexandru Dem Silvanu, Alexandra Vădan. Pe lângă aceștia, pe scenă vor mai evolua și alți artiști invitați, din alte părți: Bogdan Firu, Sebastian Stan, Sava Negrean Brudașcu, Ancuța Matei, Vlăduța Lupău, Florentina și Petre Giurgi, Carmen Ștetco, Anca Ilca Mureșan și ansamblul „Dor Transilvan” din Cluj Napoca. Totodată, organizatorii au pregătit și un programe artistice dedicate celor tineri, care vor fi susținute de către DJ Jamaica din Cîmpeni, binecunoscuta formație 3 Sud Est, discotecă în aer liber și focuri de artificii. Totodată, cu ocazia acestui eveniment, și Asociația „Baia Domnilor” din Bucium Poieni și-a anunțat participarea în piața din centrul orașului cu o interesantă expoziție de flori de mină.

Prin urmare, dacă anul trecut „Ziua Minerului” a fost organizată cu ocazia Festivalului- Concurs Național de Folclor ,,Inimi fierbinți în Țara de Piatră”, în acest an Cupru Min SA Abrud a hotărât să organizeze separat acest eveniment, având ca motiv probabil ediția aniversară a Centenarului și marcarea specială a acestuia. După cum se știe, Cupru Min SA Abrud este unicul producător din România, care are ca principal obiect de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase. Aceasta este cea mai profitabilă companie de stat din județul nostru, se află în subordinea Ministerului Economiei şi exploatează minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni, fiind cel mai mare producător de concentrat de cupru, cu aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 312 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.