abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Mai multe zeci de persoane suspectate că ar fi extras ilegal aur de la Roșia Montană, duse la audieri, la IPJ Alba

Mai multe zeci de persoane suspectate că ar fi extras ilegal aur de la Roșia Montană, duse la audieri, la IPJ Alba

Publicat în 27.10.2015 la ora 12:19

audieri-aur-rosia-montanaO anchetă amplă privind exploatarea ilegală a zăcământului aurifer de la Roșia Montană se află în plină desfășurare, astăzi, la IPJ Alba.

La sediul instituției au fost aduse zeci de persoane suspectate de săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă, furt calificat şi spălare de bani, prejudiciul cauzat fiind estimat la peste 600.000 de lei.

Marți dimineața, 160 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Cluj şi Bihor, efectuează 64 de percheziţii în judeţele Alba (59), Mureş (3), Cluj (1) şi Bihor (1), la domicilii şi la sediile unor societăţi comerciale.

Au fost găsite și indisponibilizate mai multe dispozitive artizanale de căutare a aurului, saci cu steril pregătit pentru prelucrare și aproximativ 1,5 kilograme aur.

„În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2015, 48 de persoane ar fi exploatat, fără autorizaţie, zăcământ aurifer din galerii miniere sau halde aflate în conservare. Acestea ar fi sustras, prelucrat şi comercializat produse aurifere, introducându-le fără forme legale în circuitul economic sau plasându-le la case de amanet, sub forma unor garanţii, fără returnarea sumelor de bani împrumutate. Poliţiştii vor pune în executare 48 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite în cauză”, a precizat reprezentantul IPJ Alba.

Acest articol a fost citit de 542 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.