abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Lucian Vasilache, directorul Cuprumin Abrud a fost destituit din funcție

Lucian Vasilache, directorul Cuprumin Abrud a fost destituit din funcție

Publicat în 21.05.2013 la ora 13:39

Directorul Cupru Min S.A. Abrud, Lucian Vasilache a fost schimbat din funcţie luni 20 mai, la Bucureşti. La conducerea companiei a fost numit Gheorghe Iordache, fost şef al MinBucovina S.A. Vatra Dornei. Angajaţii se pregătesc de proteste!

Lucian Vasilache director Cuprumin AbrudAsociaţia „Salariaţii Cupru Min” S.A. Abrud şi Sindicatul Andezitul Roşia Poieni Abrud au trimis o scrisoare  Ministerului Economiei prin care se declară nemulţumiţi că a fost adus un director din afara unităţii:

”Având în vedere faptul că solicitările repetate adresate către dvs. au rămas fără răspuns, suntem nevoiţi a ne adresa prin intermediul mijloacelor media pentru a ne face auziţi.

Până în anul 2003, SC Cupru Min SA Abrud a livrat concentratul de cupru la SC Ampelum SA Zlatna, societate care a intrat în lichidare, iar Cupru Min SA nu a încasat, nici până astăzi, datoria de cca 12 milioane de lei. Ca urmare a acestei datorii, Cupru Min SA a rămas datoare la furnizorul de electricitate Electrica SA, debit pe care la data prezentei l-am achitat, restul fiind penalităţi şi majorări care se plătesc pe baza unui grafic de eşalonare. Această primă lovitură a stagnat dezvoltarea societăţii din punct de vedere tehnic, investiţii şi mediu.

 A doua lovitură a fost în anul 2007, când Ministerul Economiei, în baza unui contract de atragere de investiţii (cooperare), a cedat toate activele SC Cupru Min SA Abrud unui consorţiu reprezentat de SC Energo Mineral SA Bucureşti în care societatea a fost exploatată agresiv, fără milă, în baza celebrului contract de cooperare, aducând pagube majore de peste 50 de milioane de lei firmei SC Cupru Min SA Abrud şi distrugerea completă a utilajelor de forare, încărcare, transport, măcinare, flotare şi filtrare, contract finalizat cu oprirea activităţii societăţii şi neplata salariaţiilor angajaţilor pe o perioadă de 8 luni.

 În anul 2009, din cauza faptului că atâţia oameni au rămas fără locuri de muncă (zona Abrud fiind monoindustrială) s-a luat decizia de repornire a activităţii şi reangajarea personalului (la momentul actual 500 de persoane). Până în prezent, societatea a reuşit să acopere pierderile istorice şi să treacă pe profit. În anul 2012, societatea a avut un profit de 24 de milioane de lei, iar contribuţiile anuale la bugetul social şi consolidat s-au ridicat la suma de 10 milioane de lei.

 

Aceste realizări au fost posibile datorită experienţei şi profesionalismului personalului tehnico-economic al societăţii, precum şi personalului din zonă specializat în societate.

 

Aducem la cunoştiinţă că, în acest moment se doreşte, în baza unui memorandum aprobat, aplicarea aceleiaşi strategii de ”atragere de investiţii” ca în anul 2007. Pentru a-şi atinge scopurile, aduc şi un om, în mod special din afara societăţii, pe care l-au numit administrator şi director general, în persoana d-lui Iordache Gheorghe, fost director general la SC MinBucovina SA Vatra Dornei (societate care producea într-o lună cât producem noi într-o zi).

 

Oare domnul ministru Varujan Vosganian are interes în numirea acestui om ? Acest om trebuie să aplice strategiile de ”atragere de investiţii” ? De ce domnul ministru nu acceptă solicitarea noastră de a discuta cu noi despre numirea unui director dintre specialiştii societăţii, care ştie direcţiile strategice de urmat pentru continuarea activităţii, dezvoltarea prin retehnologizare a acesteia şi pentru rezolvarea problemelor de mediu.

 

Am apelat la acest mod de a ne face auziţi, în al treisprezecelea ceas, deoarece noi nu vrem să facem acţiuni de întrerupere a activităţii şi producţiei în societate sau de a crea conflicte sociale.

 

Oare chiar un număr de 500 salariaţi nu au dreptul de a-şi exprima o opinie în numirea conducerii societăţii ?

 

În speranţa că ne veţi ajuta în acest demers, vă mulţumim anticipat

 

Dorel  Tomuş, preşedinte Asociaţia Salariaţilor

Lucian Ţăran, preşedinte Sindicat”

Acest articol a fost citit de 799 ori

Un Comentariu la Lucian Vasilache, directorul Cuprumin Abrud a fost destituit din funcție

  1. lulu Răspunde

    23.05.2013 la 16:10

    sa stiti ca directorul numit este artizan in faliment si apoi lichidare tot la fel a procedat si la bucovina este un om avid de putere care stie sa conduca batind cu pumnul in masa . intrebati-l voi cei de la cupru min cu ce a contribuit la bunul mers al sc minbucovina decit mutind sucursa de la gura humorului la el acasa adica la vatra dornei ,poate va muta si pe voi la Vatra Dornei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.