abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Localnicii din Roşia Montană l-au huiduit, injurat și îmbrâncit astăzi pe deputatul Remus Cernea

Localnicii din Roşia Montană l-au huiduit, injurat și îmbrâncit astăzi pe deputatul Remus Cernea

Publicat în 25.09.2013 la ora 17:25

remus-cerneaMai mulţi parlamentari s-au deplasat miercuri la Roşia Montană pentru a discuta cu autorităţile locale, minerii şi contestatarii proiectului. Printre aceştia s-a aflat şi deputatul Remus Cernea care a fost îmbrâncit, înjurat şi huiduit minute în şir de localnici. Acesta a fost scos de poliţie dintre localnici şi a scăpat nevătămat. Remus Cernea este un opozant al proiectului şi a declarat după incident că nu se aştepta la o asemenea atitudine, dar înţelege reacţia oamenilor.

“Am spus că vin pentru a asculta toate opiniile. E nevoie de dialog, prin dialog se construieşte democraţia. Din păcate, din cauza reacţiei violente, dialogul nu a putut avea loc. Eu sunt un om curajos! Am mai fost aici şi voi mai veni. În calitate de politician îmi voi asuma toate implicaţiile poziţiei mele publice. Înţeleg supărarea fiecărui om, e responsabilitatea autorităţilor care au întârziat să înceapă un dialog cu toate părţile implicate. Am fost în Piaţa Universităţii. Cred că trebuie să depăşim faliile. Sunt deschis în continuare dialogului”, a spus Remus Cernea, după incident. “Minerii au fost amăgiţi cu promisiuni deşarte din partea companiei. Decizia cea mai bună e ca Guvernul să retragă proiectul din Parlament”, a mai spus deputatul Cernea.

Comisia specială trebuie să finalizeze raportul privind Roşia Montană până la 20 octombrie.

Acest articol a fost citit de 439 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.