abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Liberalul Mihai Nicuşor, în C.A. al SC Cupru Min Abrud

Liberalul Mihai Nicuşor, în C.A. al SC Cupru Min Abrud

Publicat în 22.11.2013 la ora 10:00

nicusorSocietatea Cupru Min SA Abrud şi-a ales noul Consiliu de Administraţie format din: actualul director al societăţii, Nicolae Iordache, Mihai Nicuşor (director comercial Romarm, vicepreşedinte al NL Alba, consilier judeţean), Nicolae Turdean (consilier al ministrului Economiei), Felix Branişte (şef de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea). Preşedintele CA al SC Cupru Min SA Abrud este Nicolae Luca (consilier al ministrului Economiei).

Fostul director al SC Cupru Min SA Abrud, Lucian Vasilache (preşedinte al PNL Abrud) a fost schimbat din funcţie în luna mai 2013. În prezent, acesta este director de resurse umane în cadrul companiei, iar directorul general este Nicolae Iordache.
Compania se află în prezent în procedură de vânzare a producţiei pentru concentratul de cupru de la Roşia Poieni (pentru 7 ani). Au fost selectate două companii eligibile: “Trafigura” Singapore şi “Yldirim Holding” Turcia, urmând să fie decis câştigătorul.
Cupru Min gestionează cea mai mare exploatare de cupru din ţară, cea de la Roşia Poieni, un zăcământ evaluat la 900 de milioane de tone. Societatea a trecut printr-o procedură eşuată de privatizare, anul trecut, când compania Roman Copper Corp din Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei ce ulterior a fost anulată, la preţul de 200 de milioane de euro.

N. I. T.

Acest articol a fost citit de 500 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.