abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » La Cuprumin Abrud se caută investitor generos, în schimbul produsului finit, fără înstrăinarea de acţiuni

La Cuprumin Abrud se caută investitor generos, în schimbul produsului finit, fără înstrăinarea de acţiuni

Publicat în 27.02.2013 la ora 22:14

Guvernul a adoptat astăzi un memorandum cu privire la susținerea comaniei miniere de stat Cuprumin Abrud, mandatând Ministerul Economiei să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea Cuprumin.

În documentul, prezentat de ministrul Economiei Varujan Vosganian, se arată că societatea pe care o “păstorește” are nevoie de finanţare pentru retehnologizare, cheltuieli de mediu şi noi decopertări, astfel încât să îşi mărească zona de exploatare.

Soluția pentru a reuși să se atingă toate aceste obiective ar fi găsirea acelei companii, care poate fi trader sau producător din domeniu, care să investească minim de 40-50 milioane euro și care ar primi în schimb produsul finit rezultat în urma exploatării minereului, adică cuprul.

Vosganian a precizat că, pentru moment, nu se ia în calcul înstrăinarea unor acţiuni ale Cuprumin, ci doar o asociere pe o activitate specifică. Acesta a mai precizat că Ministerul Finanţelor a acceptat ca 50% din profitul operaţional să rămână la dispoziţia Cuprumin pentru a putea fi onorate obligaţiile iminente de mediu, de circa 2 milioane de euro.

Ministerul Economiei îşi propune ca investitorul să fie identificat până la jumătatea acestui an.

Având în vedere că societatea Cuprumin este angajată în câteva procese, inclusiv cu fostul câştigător al licitaţiei de privatizare anterioare, Roman Copper, Guvernul nu a mai putut opta pentru varianta privatizării, ci pentru cea a unei asocieri cu un investitor, a declarat Varujan Vosganian.

sursa: Mediafax

Acest articol a fost citit de 364 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.