abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan FLOREA, prim-vicepreşedintele PSD Alba: „Vor fi destui primari care, după apariţia legii ce îi vizează, vor veni la PSD!”

Ioan FLOREA, prim-vicepreşedintele PSD Alba: „Vor fi destui primari care, după apariţia legii ce îi vizează, vor veni la PSD!”

Publicat în 02.09.2014 la ora 14:29

Ioan-Florea-14-01-2014În cadrul unei conferinţe de presă, prim-vicepreşedintele PSD Alba, Ioan Florea, a declarat că „după înfiinţarea ACL (PNL-PDL) se fac tot felul de presupuneri şi scheme prin care să fie schimbaţi viceprimarii.

Eu sunt de părere că o echipă ce administrează o localitate – primari, viceprimari şi consilieri locali – are proiecte de îndeplinit şi succesul activităţii echipei depinde foarte mult de continuitate. Când s-a format USL, liberalii din judeţ au propus schimbarea viceprimarilor PDL. Noi ne-am gândit mult la acest gest şi am dorit să respectăm continuitatea, o condiţie a eficienţei administrative. Aşa că i-am temperat pe liberali până la alegerile din 2012. Acum, ei se gândesc iarăşi să schimbe viceprimarii, de această dată cei ai PSD, cu alţii din PNL sau PDL. Noi vrem să se meargă cu aceleaşi echipe care au primit votul cetăţenilor până în anul 2016”. Ioan Florea a declarat că PSD a făcut propriile investigaţii şi ar putea, la rândul său, să schimbe viceprimari PNL sau PDL, dar se lasă lucrurile aşa până la alegeri, aceştia urmând să fie schimbaţi doar în cazul unor situaţii deosebite. „Nu vrem să-i schimbăm doar de dragul schimbării, lăsăm echipele să-şi ducă proiectele până la capăt”, a explicat Ioan Florea. Referindu-se la proiectul de lege care ar permite primarilor să treacă de la un partid la altul, pe parcursul a 15 zile, prim-vicepreşedintele PSD Alba a spus că „la alegeri, unii dintre cei care l-au criticat pe Băsescu, s-au dus acum în braţele lui, iar Guvernul Ponta trebuie să îndrepte lucrurile. Nu e normal ca un primar din USL să ajungă acum alături de pedelişti. În cele 15 zile, primarii au posibilitatea să meargă la ce partid se simt mai bine, la cel care le poate reprezenta interesele”. Potrivit lui Ioan Florea, vor fi destui primari şi consilieri locali care vor veni la PSD pentru că se vor regăsi în proiectele lui Victor Ponta. „Cei care sunt alături de Elena Udrea şi susţin tăierile de pensii şi salarii vor merge, poate, împreună cu ei. Să ne amintim că în anul 2006, Vasile Blaga a venit cu o astfel de lege. Atunci a fost bine şi acum nu mai e!”, a declarat Ioan Florea. El a adăugat că PSD Alba nu va face demersuri pentru a-i convinge pe primari sau pe consilierii locali să vină alături de social-democraţi. Dacă aceştia vin, vor fi bine veniţi. Potrivit lui Ioan Florea, „în 85 la sută din organizaţiile ACL din judeţ sunt mari nemulţumiri. Spre exemplu, au fost situaţii în care s-au depus plângeri penale împotriva primarului, care acum trebuie să se ia de mână cu cel care i-a depus plângerea”.

Acest articol a fost citit de 332 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.