abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu: „Traian Băsescu vrea să modifice Constituţia României ca să poată avea un al treilea mandat”

Ioan Dîrzu: „Traian Băsescu vrea să modifice Constituţia României ca să poată avea un al treilea mandat”

Publicat în 13.06.2013 la ora 14:20

Preşedintele României a declarat marţi seara că a declanşat procedura unui nou referendum care prevede Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

ioan-darzu-conferinta-psd-alba-iulia-13-iunie-2013Acest lucru a ajuns şi în atenţia deputatului PSD Alba, Ioan Dîrzu care comentează acţiunea preşedintelui ca fiind în scopul de a atrage imagine electorală şi că preşedintele regretă că nu poate să-şi pună amprenta asupra noii Constituţii pentru a avea un al treilea mandat.

„Hop s-a trezit si Băsescu să nu lase momentul nemarcat şi să-şi spună punctul de vedere. El regretă că nu-şi poate pune amprenta pe noua Constituţie, regretă că partidul care l-a promovat, susţinut şi alimentat nu mai poate să-şi spună cuvântul în Parlament decât  cu 40-45 de voturi în fiecare zi parlamentară. Sigur, el ar fi vrut să modifice Constituţia să aibă şi un al treilea mandat sau dacă era cum a fost nu demult ar fi donat scaunul lui Elena Băsescu sau lui Elena Udrea” a declarat Ioan Dîrzu, în cadrul conferinţei de presă PSD Alba.

Deputatul susţine că această acţiune legislativă este strict pentru a-şi face imagine electorală dat fiind faptul că mai demult a blocat o lege care prevedea reducerea numărului de deputaţi la 300. „Ar fi fost altfel daca nu ar fi contestat legea votată anul trecut de USL iniţiată de Victor Ponta şi Crin Antonescu prin care numărul de parlamentari şi respectiv  de deputaţi era redus la 300. Când legea a fost iniţiată de cei doi copreşedinţi ai USL, el a blocat-o” a completat deputatul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Acest articol a fost citit de 568 ori

Un Comentariu la Ioan Dîrzu: „Traian Băsescu vrea să modifice Constituţia României ca să poată avea un al treilea mandat”

  1. Iordache Răspunde

    26.07.2013 la 13:53

    Felicitari pentru articol. Ioan Dirzu a pus punctul pe I si are foarte mare dreptate, acest este motivul pentru care T.B. doreste sa modifice constitutia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.