abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan DÎRZU, preşedintele PSD Alba: „Guvernul Ponta se ţine de cuvânt, redresează ţara după dezastrul lăsat în urmă de guvernarea portocalie!”

Ioan DÎRZU, preşedintele PSD Alba: „Guvernul Ponta se ţine de cuvânt, redresează ţara după dezastrul lăsat în urmă de guvernarea portocalie!”

Publicat în 19.08.2014 la ora 14:00

Ioan-Dirzu-presedinte-PSD-Alba-conferinta-presa-24-oct-2013Interviu cu președintele PSD Alba, dr. Ioan Dîrzu.

– Aşa cum ştim, Comisia Europeană a aprobat recent acordul de parteneriat cu România pentru perioada 2014 – 2020. În opinia dumneavoastră, ce înseamnă pentru Guvernul Ponta validarea acestui acord?

– Documentul demonstrează încă o dată seriozitatea Guvernului Ponta şi este dovada clară a faptului că toate criticile opoziţiei erau doar vorbe aruncate la întâmplare, pentru a mai câştiga câteva procente la viitoarele alegeri. Guvernul condus de Victor Ponta este singurul care a obţinut astfel de performanţe în domeniul fondurilor europene. Iată dovada faptului că noi ne ţinem de cuvânt! În anul 2012, când am preluat guvernarea, în sectorul fondurilor europene domnea haosul. Guvernul Băsescu-Boc se „mândrea” cu o absorbţie slabă a fondurilor europene, de doar 7 la sută. Mai mult, majoritatea programelor europene erau blocate, ceea ce demonstra incompetenţa guvernării portocalii. Am deblocat programele şi am crescut de peste 5 ori rata absorbţiei, faţă de guvernarea PDL, ajungând la aproape 40 la sută. Ţara noastră a înregistrat cea mai mare creştere economică din UE, de 3,8 la sută, avem stabilitate economică, ceea ce înseamnă că firmele se pot dezvolta, se pot împrumuta în lei în condiţii decente. Astfel, creşte şi absorbţia fondurilor europene, pentru că cei interesaţi îşi pot asigura co-finanţarea. Nu în ultimul rând, trebuie să amintesc despre legea adoptată de Guvernul Ponta pentru reducerea CAS cu 5 la sută la angajator, care se va aplica de la 1 octombrie, ceea ce înseamnă că se va diminua povara fiscală a firmelor. Nu în ultimul rând, scăderea CAS va avea un rol important în reducerea şomajului, ca urmare a scoaterii la lumină a locurilor de muncă aflate în zona nefiscalizată a economiei.

– Pe plan social, cum a încercat Guvernul să redreseze situaţia moştenită de la vechea guvernare?

– Aşa cum am promis, am reparat nedreptăţile Guvernului PDL, care a tăiat salariile bugetarilor, încercând să-şi acopere incompetenţa. Avem o bună creştere economică, am reîntregit salariile decimate de guvernarea Băsescu-Boc, salariul minim a fost majorat la 900 de lei, iar la începutul anului viitor acesta va creşte din nou. Nu am uitat de pensionari, ştim că e important pentru ei ca, după o viaţă de muncă, să aibă un trai decent. Ei au aşteptări mari şi noi ne ţinem de cuvânt! Guvernul Ponta a reîntregit pensiile tăiate de Traian Băsescu şi clica lui pedelistă. Mai mult, din primăvara acestui an, pensiile au crescut cu 4 la sută, iar potrivit ministrului Muncii, Rovana Plumb, în anul 2015 va fi majorată pensia minimă, cea a agricultorilor, de 350 de lei. De la 1 iulie, Guvernul a adoptat măsura privind neimpozitarea profitului reinvestit. Chiar dacă măsura nu vizează în mod direct crearea de noi locuri de muncă, prin intermediul acestui stimulent, care creează un mediu de afaceri propice investiţiilor, companiile străine vor fi încurajate să îşi deschidă noi spaţii de producţie în ţara noastră, ceea ce va aduce, inevitabil, şi noi locuri de muncă. Iată că, după ani de guvernare pompieristică a ţării, a guvernului Băsescu-PDL-PNL, noi suntem singurii care ne ţinem de promisiune – asigurăm stabilitatea economică, socială şi legislativă a ţării. Membrii Guvernului Ponta, o echipă de profesionişti, se gândesc la cetăţenii ţării, nu la buzunarul propriu, aşa cum au făcut cei din guvernarea Băsescu-PDL-PNL. De­sigur că mulţi dintre cetăţenii ţării aşteaptă ca această creştere economică să fie resimţită mai mult în buzunarul românilor, aşa se va întâmpla, am încredere în acest guvern şi sunt convins că treptat toate obiectivele vor deveni realitate. Nu în ultimul rând, trebuie să spun că vom repara erorile administrative în cazul pensionarilor şi mamelor care trebuie să returneze sumele încasate necuvenit din pricina unor erori de sistem. Avem creştere economică şi Guvernul poate să vină în sprijinul celor care se află în această situaţie. Nu e o măsură electorală, e o măsură necesară pentru cei care ar fi obligaţi să dea înapoi statului anumite sume, din cauza unor greşeli care nu le aparţin.

– Pe plan local, în opinia dumneavoastră, care sunt rezultatele „guvernării” PDL-PNL în judeţul nostru?

– În judeţul Alba, aşa cum am mai spus, Alianţa DA nu s-a destrămat, ea funcţionează de ani buni, iar PSD se află în opoziţie. Toate pârghiile de putere instituţională şi financiară din judeţ sunt încă deţinute de PDL şi PNL, care au majoritate în Consiliul Judeţean şi administrează mai multe primării din judeţ. Directorii PNL conduc principalele instituţii deconcentrate şi trebuie să spun că avem informaţii că unii, în loc să facă politica cetăţeanului, fiind funcţionari publici, sunt implicaţi în acţiuni de partid. Rezultatele „guvernării” Alianţei DA – PDL-PNL în Alba sunt uşor de observat. Din păcate, potrivit datelor statistice, Alba este judeţul cu cei mai mulţi şomeri din Transilvania şi are o slabă dezvoltare economică. Singura zonă din judeţ în care s-au concentrat investitorii este municipiul Sebeş, unde administraţia locală, prin primarul Alexandru Dăncilă, a venit mereu în sprijinul investitorilor, oferindu-le sprijinul necesar pentru desfăşurarea activităţii. Dacă în municipiul Sebeş şomajul este aproape zero, sunt convins că şi cetăţenii din celelalte municipii ale judeţului – Alba Iulia, Aiud, Blaj, dar şi cei din oraşe îşi doresc şi ar merita să aibă o astfel de administraţie ca cea din Sebeş. E lesne de observat că rezultatele guvernării locale PDL-PNL în judeţul nostru sunt dezastruoase, Alba deţinând supremaţia în topul şomajului şi situându-se la coada clasamentului pe ţară în privinţa dezvoltării economice. Din păcate, singurele realizări ale administratorilor judeţului sunt cele personale, după cum au aflat şi cetăţenii judeţului din presă, pe vremea când PDL şi PNL se certau pe tema indemnizaţiilor încasate imoral de la statul român, din buzunarul nostru, al tuturor românilor. Cei care până nu demult au fost artizanii tăierilor de pensii şi salarii nu trebuie să uite că Guvernul Ponta a dat înapoi banii luaţi din buzunarele cetăţenilor. Ştiu că oamenii nu uită umilinţa la care au fost supuşi de Guvernul Băsescu-Boc şi îi vor sancţiona pe cei care le-au diminuat drepturile, fără să se gândească la cetăţenii ţării, ci doar la buzunarul propriu.

A consemnat, Adriana DURIGĂ

Acest articol a fost citit de 345 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.