abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu: “Nu sunt de acord cu schimbarea stemei judeţului Alba”

Ioan Dîrzu: “Nu sunt de acord cu schimbarea stemei judeţului Alba”

Publicat în 10.05.2013 la ora 14:16

În cadrul unei conferinţe de presă a PSD Alba, preşedintele partidului Ioan Dîrzu şi inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba care a înlocuit sigiliul lui Avram Iancu.

conferinta-presa-ioan-darzu-10mai2013Schimbarea stemei reprezintă un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Alba, criticat dur de Ioan Dîrzu și consilierii județeni social-democrați care au votat împotriva adoptării actului administrativ. Ioan Dîrzu şi Dorin Sandea au susţinut că înlocuirea stemei nu a fost justificată făcându-se în urma unei discuţii de pe site-ul Consiliului Judeţean, nu în urma unei discuţii publice clare şi transparente care să ofere temeinicie acestei decizii.

Eu personal, organizaţia şi consilierii judeţeni care au votat împotrivă, nu suntem de acord cu stema judeţului, nu suntem de acord ca Avram Iancu să fie exclus din stema judeţului. Eu simt ca un ardelean, m-am născut în zona Munţilor Apuseni, simt patriotismul care din păcate a vrut să fie exclus. Nu sunt de acord cu această poziţie şi mă voi bate pentru acest lucru. Vrem să găsim modalităţi legale ca această decizie a CJ să fie de atacată” a declarat preşedintele PSD în cadrul conferinţei de presă.

Deputatul PSD consideră imaginea lui Avram Iancu reprezentativă pentru judeţul Alba. “Sigiliul lui Avram Iancu este mai reprezentativ pentru judeţul nostru decât coroana de oţel.  Dacă alţii au considerat din 2003 că nu a trebuit schimbarea stemei, ne-am găsit noi specialişti să schimbă acest lucru şi să excludem tocmai sigiliul lui Arvam Iancu. Prin acest lucru au anulat simbolul judeţean.” Întrebat de jurnalişti de ce nu este de acord cu actuala stemă, Ioan Dîrzu întrebat “de ce nivel au fost specialiştii care au hotărât acest lucru? 2, 3 sau ¾?” a conchis acesta.

Dorin Sandea a declarat că în contextul regionalizării nu este o soluţie schimbarea stemei mai ales în acest moment. “Când toată lumea inclusiv Consiliul Judeţean se luptă ca judeţul Alba să devina centru de regiune administrativă în condiţiile modificării de constituţie, iar noi vrem să captăm atenţia ca judeţul nostru nu să dispară ci să devina centru de regiune. Nu este momentul potrivit, eventual să ne preocupe propuneri de stema pentru viitoarea regiune a cărei conduceri vrem să o preluam” a declarant Dorin Sandea, inspectorul general al ISJ Alba

Ieri, în calitate de deputat, Ioan Dîrzu s-a aflat la Abrud cu ocazia comemorării a 164 de ani de la uciderea în centrul Abrudului a 88 de cetăţeni prin împuşcare şi spânzure. Acesta a consemnat nemulţumirea cetăţenilor abrudeni vizavi de schimbarea stemei judeţului Alba. “M-au întrebat mulţi oameni: unde-s ăia care au schimbat stema lui Avram Iancu. Noi îl vrem pe Avram Iancu” a completat preşedintele partidului.

Conform spuselor membrilor PSD în a doua parte a săptămânii viitoare o să vină cu propuneri legate de stema judeţului.

Acest articol a fost citit de 449 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.