abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Ioan DÎRZU: „În Alba, frăţia dintre PNL şi PDL a anulat dreptul cetăţenilor la o administraţie locală mai bună!”

Ioan DÎRZU: „În Alba, frăţia dintre PNL şi PDL a anulat dreptul cetăţenilor la o administraţie locală mai bună!”

Publicat în 06.03.2014 la ora 13:00

diryuÎn cadrul ultimei conferinţe de presă, deputatul PSD Ioan Dîrzu a amintit despre revizuirea creşterii economice a României, de la 2,1 la sută, cât a fost estimată pentru acest an, la 2,3 la sută. Schimbarea vine ca urmare a rezultatelor economice excelente înregistrate de ţara noastră anul trecut, când a avut cea mai importantă creştere din Uniunea Europeană şi un ultim trimestru cu o creştere de 3,5 la sută.

În opinia deputatul Dîrzu, această dezvoltare economică are şi efecte concrete asupra vieţii românilor, prin crearea a peste 100.000 noi locuri de muncă şi creşterea producţiei industriale cu 7 la sută, în 2013. Stabilitatea asigurată de Guvernul Ponta a permis ţării noastre să aibă cea mai mică inflaţie după Revoluţie, de doar 1,06 la sută, în ianuarie 2014 şi să crească de aproape 4 ori gradul de absorbţie a fondurilor europene, până la 34 la sută. Deputatul PSD de Alba a reamintit faptul că programele europene au fost oprite din cauza corupţiei PDL şi că înainte cu doar un an salariile şi pensiile au fost tăiate, tot de PDL. „Aşa putem înţelege mai bine rezultatele excelente înregistrate de guvernul actual. Trebuie să amitntim şi de măsuri clare precum reducerea TVA la pâine, deblocarea subvenţiilor blocate de PDL, creşterea salariului minim cu 15 la sută, mărirea cuantumului ajutoarelor pentru încălzire pentru familiile vulnerabile sau deschiderea unor spitalele închise de fosta guvernare PDL”, a spus Dîrzu. „Toate aceste măsuri nu ar fi fost posibile fără stabilitate şi foarte mult profesionalism. Guvernul Ponta şi în general miniştrii PSD şi USD au demonstrat că au fost capabili să ofere măsuri şi soluţii care au permis ţării noastre să obţină creştere economică şi o îmbunătăţire a nivelului de trai. Din păcate, multe dintre aceste beneficii nu se resimt încă la nivelul judeţului Alba, din cauza unei frăţiei transpartnice dintre PDL şi PNL, care a anulat dreptul cetăţenilor din judeţ la o administraţie locală mai bună şi mai bine pregătită”, a completat deputatul PSD de Alba, Ioan Dîrzu. El a explicat că unul din aspectele solicitate de PSD a fost ca toţi cei implicaţi în administraţie să dea dovadă de respect şi solidaritate faţă de români. Din păcate, aşa cum a menţionat parlamentarul de Alba, s-a dovedit că unii lideri liberali, care au fost propulsaţi în diverse funcţii în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, au abuzat de funcţiile lor pentru a încasa nu ilegal, ci imoral, venituri mult peste medie. PSD şi premierul Victor Ponta au reacţionat rapid, solicitând ca aceştia să returneze primele încasate, reiterând propunerea pentru o taxă specială prin care să fie impozitate salariile mari de la stat, măsură aprobată de FMI, dar respinsă în urmă cu un an de PNL.

Acest articol a fost citit de 408 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.