abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, deputat PSD: „În două săptămâni Comisia pentru Roşia Montană va finaliza raportul”

Ioan Dîrzu, deputat PSD: „În două săptămâni Comisia pentru Roşia Montană va finaliza raportul”

Publicat în 24.10.2013 la ora 15:27

Ioan-Dirzu-presedinte-PSD-Alba-conferinta-presa-24-oct-2013Comisia specială constituită pentru proiectul minier privind Roşia Montană nu a ajuns încă la nicio concluzie, dar termenul limită este 10 noiembrie 2013, a declarat astăzi liderul PSD Alba Ioan Dîrzu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Problema a fost tratată cu foarte mare seriozitate în comisie, cu foarte multe audieri obositoare, greoaie şi dificile. În 10 noiembrie Comisia trebuie să ia o decizie, dar eu sper ca acest lucru să se întâmple mai repede, în maxim două săptămâni. Acum se lucrează la raport, şi indiferent dacă legea va fi respinsă sau aprobată, Comisia trebuie să facă raportul”, a spus liderul PSD Alba Ioan Dîrzu care face parte din grupul de mediu, celelalte trei fiind juridic, socio-economic şi de patrimoniu cultural.

Deputatul Dîrzu a mai spus că această Comisie lucrează până la miezul nopţii pentru a fi cât mai bine informată şi pentru a acţiona în concordanţă cu interesele naţionale. „S-a intrat în posesia unor documente secrete, iar bogăţia României este una imensă şi eu cred că românii vor trebui să profite de aceasta. Condiţiile de mediu trebuie respectate. Mi-aş dori ca statul să intervină şi să facă această exploatare, iar atunci suspiciunile vor dispărea”, a mai spus Dîrzu.

• Fabulaţia şi lipsa de comunicare sunt argumentele de care mesajul ajunge distorsionat în teritoriu.

În ceea ce priveşte folosirea cianurii, deputatul Dîrzu spune că aceasta nu ar trebui să reprezinte o problemă pentru că procentual se foloseşte de patru ori mai puţină cianură, decât este admisă de Uniunea Europeană.

În final preşedintele PSD Alba a spus că din 20 de oameni care vin la audieri, 17 solicită locuri de muncă.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 421 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.