abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan Dîrzu, cel mai activ deputat de Alba în Parlamentul României

Ioan Dîrzu, cel mai activ deputat de Alba în Parlamentul României

Publicat în 25.04.2014 la ora 11:00

Ioan DirzuApropierea alegerilor europarlamentare ne duce cu gândul la ce a reuşit să facă fiecare reprezentant al judeţului Alba pentru cetăţenii care i-au dat votul. „Această evaluare mi se pare corectă şi firească.

Aşa cum am declarat atunci când am fost ales, mi-am dorit să fiu cel mai activ deputat de Alba în Parlamentul României, în ciuda faptului că sunt la primul mandat”, a spus deputatul Dîrzu. Rezultatele date publicităţii de mai multe instituţii de specialitate din judeţ au demonstrat că deputatul PSD de Alba şi-a onorat această promisiune, reuşind să fie cel mai dinamic deputat de Alba în Parlamentul României, prin promovarea mai multor iniţiative legislative menite să sprijine dezvoltarea judeţului Alba, creşterea nivelului de trai şi crearea de locuri de muncă.

• 64 de iniţiative legislative

Activitatea parlamentară a deputatului PSD Ioan Dîrzu, până în luna mai a acestui an, cuprinde: l64 de propuneri legislative iniţiate, din care cele mai importante sunt cele legate de Codul Silvic – prin protejarea micilor beneficiari, Legea Voluntariatului – prin recunoaşterea voluntariatului ca vechime în muncă, clasificarea fermelor şi exploataţiilor agricole – prin acordarea unor drepturi şi subvenţii suplimentare, dreptul la insolvenţa persoanelor fizice – pentru ajutorarea celor aflaţi în dificultate financiară sau legea zootehniei – pentru sprijinirea fermierilor. l23 de luări de cuvânt şi 22 de declaraţii politice în 23 de şedinţe pe teme de interes local, precum Compania Cupru Min SA, reabilitarea drumurilor DN 74, DN 75 şi E 81 sau acordarea unor drepturi speciale pentru cetăţenii din Munţii Apuseni şi în special pentru tineri, agricultori şi cei care dezvoltă activităţi turistice; l29 de interpelări şi întrebări la adresa unor miniştri, pe teme precum cantina şcolară din oraşul Câmpeni, susţinerea fondurilor europene pentru judeţul Alba, sprijinirea investiţiilor la Cupru Min Abrud sau reabilitarea drumurilor pe raza judeţului Alba.

• Sprijin pentru cei mai buni reprezentanţi ai României

Pe lângă această activitate intensă la nivelul Parlamentului, deputatul Dîrzu a avut întâlniri politice cu toţi miniştrii din Guvernul Victor Ponta, reuşind să promoveze judeţul Alba la nivelul factorilor de decizie. Mulţi dintre ei au vizitat judeţul nostru, la fel şi premierul Victor Ponta, care nu a ezitat niciodată să vină în Alba pentru a rezolva problemele importante sau a sprijini iniţiativele primarilor PSD, precum investiţia Daimler din Sebeş. „Astăzi vin alături de echipa PSD Alba pentru a vă cere din nou sprijinul pentru a trimite la Bruxelles cei mai buni reprezentanţi ai României. Aşa cum mi-am onorat promisiunea de a fi cel mai demn reprezentant al judeţului Alba şi a energicei zone a Apusenilor şi Teiuşului, cred că cei care sunt în fruntea listei PSD-UNPR-PC vor face bine României. PSD vă propune o listă de europarlamentari cu experienţă care ştiu ce au de făcut în Parlamentul European precum Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Dan Nica sau Ioan Mircea Paşcu. Alături de ei se regăsesc doi candidaţi din organizaţia PSD Alba – Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD Alba, locul 17 pe listele PSD, cu şanse reale de a deveni parlamentar european şi Vera Cristescu, reprezentantă a zonei Apusenilor pe listele PSD. Ambii candidaţi susţin iniţiative care au ca menire dezvoltarea judeţului Alba şi crearea unei reprezentanţe a judeţului Alba şi a Munţilor Apuseni la Bruxelles”, a precizat deputatul Ioan Dîrzu.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 433 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.