abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan Dărzu: „Guvernul Ponta îndreaptă nedreptăţile PDL şi în privinţa recalculării pensiilor foştilor grefieri!”

Ioan Dărzu: „Guvernul Ponta îndreaptă nedreptăţile PDL şi în privinţa recalculării pensiilor foştilor grefieri!”

Publicat în 06.10.2014 la ora 15:00

Ioan-Darzu-Stema-JudetÎn anul 2012, când Guvernul Boc a decis tăierea pensiilor, alături de pensionari, mai mulţi foşti grefieri din judeţ au avut de suferit de pe urma acestei măsuri. Liderul Asociaţiei grefierilor pensionari din judeţ, Carolina Marian, a cerut sprijinul deputatului Ioan Dîrzu, pentru că prin aplicarea noii legi a pensiilor, cei 30 de grefieri pensionari s-au trezit cu pensiile tăiate cu 85 la sută, prin schimbarea peste noapte a modului de calcul a acestora.

“Am îndeplinit aceleaşi sarcini de serviciu ca şi judecătorii, însă noi am fost umiliţi odată cu recalcularea pensiilor, după o viaţă de muncă. Suntem peste 30 de grefieri pensionari în judeţ, iar la nivel naţional numărul grefierilor ajunge la 1.800″, a precizat Carolina Marian, liderul Asociaţiei grefierilor pensionari din judeţ. Din anul 2012, foştii grefieri se judecă pentru dreptul lor, acela de a primi o pensie decentă, la fel ca ceilalţi angajaţi din sistemul judiciar. Ei şi-au pierdut timpul, au cheltuit bani, să nu mai punem la socoteală nervii, totul pentru recâştigarea dreptului tăiat de fostul guvern Boc. Recent, în urma demersurilor făcute de deputatul PSD Ioan Dîrzu, liderul Asociaţiei grefierilor pensionari din judeţ, Carolina Marian, a primit un răspuns favorabil din partea Guvernului. „Cu privire la petiţia depusă de dumneavoastră la Guvernul României, în numele a 30 de grefieri pensionari, prin care solicitaţi prim-ministrului un răspuns cu privire la situaţia ivită la nivel naţional, potrivit căreia unele persoane primesc pensie de serviciu, iar altele nu, în contextul respingerii de către plenul Senatului României a propunerii legislative acordate beneficiarilor proveniţi din rândul aparatului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea, din rândul personalului diplomatic şi consular, din rândul personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă şi din cadrul Curţii de Conturi (Legea 209/ 2014), vă comunicăm că Guvernul urmează să susţină adoptarea de către Camera Deputaţilor a prevederilor propunerii legislative la care faceţi revenire”. În perioada următoare, Legea 404/2014 referitoare la stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor mai multor categorii printre care se află şi personalul auxiliar al instanţelor va fi dezbătută în Parlament. Propunerea legislativă a fost trimisă pentru întocmirea rapoartelor la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor, care este for decizional, iar apoi va fi dezbătută şi supusă la vot. Deputatul PSD Ioan Dîrzu ne-a declarat că votul său va fi pentru îndreptarea nedreptăţilor Guvernului Boc şi redarea demnităţii foştilor grefieri. Rămâne de văzut dacă deputaţii care în anul 2012 au votat pentru tăierea pensiilor şi salariilor vor considera că gestul lor de-atunci a fost unul normal, şi atunci vor vota pentru menţinerea nedreptăţii sau vor dori să-şi repare greşeala, ceea ce înseamnă că vor susţine această propunere legislativă.

Acest articol a fost citit de 795 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.