abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Ioan Dârzu, deputat PSD: O şansă pentru zona Munţilor Apuseni – din primăvară va fi certificată ecoturistic!

Ioan Dârzu, deputat PSD: O şansă pentru zona Munţilor Apuseni – din primăvară va fi certificată ecoturistic!

Publicat în 09.11.2013 la ora 10:00

Ioan-Dirzu-presedinte-PSD-Alba-conferinta-presa-24-oct-2013Zona Munţilor Apuseni va fi printre primele trei din ţară certificate ca destinaţii ecoturistice, începând din primăvara anului viitor.

Aflată în competiţie cu alte nouă zone din ţară, un factor important care a ajutat la desemnarea Munţilor Apuseni, de Parlamentul României şi Autoritatea Naţională pentru Turism, s-a datorat activităţii intense de promovare desfăşurate de deputatul de Apuseni, dr. Ioan Dîrzu. “Acest certificat va garanta, în faţa oricărui turist din România sau din străinătate, că Munţii Apuseni reprezintă o destinaţie ecoturistică. Astfel, zona este recomandată ca o destinaţie în care natura este protejată, iar turiştii vor putea să găsească la noi în zonă liniştea şi mediul pe care şi-l doresc. Acest lucru va conduce, de asemenea, la o mai bună promovare a produselor locale, care sunt o mândrie pentru zona ecoturistică”, a declarat deputatul PSD Ioan Dîrzu. În acest sens, în perioada următoare vor fi acordate fonduri speciale, care vor veni în sprijinul utilizării surselor de energie alternativă, al managementului deşeurilor şi vor duce la conservarea mediului. Reprezentantul Munţilor Apuseni şi zonei Teiuşului în Parlamentul României, Ioan Dîrzu, a completat: „Sunt bucuros să văd că a existat deschidere pentru susţinerea Munţilor Apuseni în Parlamentul României. Chiar dacă sunt singurul parlamentar PSD de Alba, mă simt foarte puternic ştiind ce zonă şi ce oameni reprezint. Sper ca această primă măsură să fie completată, în curând, şi de altele noi care să asigure prosperitatea şi dezvoltarea zonei. Trebuie să învăţăm cum să ne promovăm avantajele şi ofertele turistice”. România este prima ţară din Europa care lansează criterii de evaluare pentru destinaţiile de ecoturism, iar zona Munţilor Apuseni are şansa de a fi printre primele trei zone cu un astfel de certificat, din ţară.

Acest articol a fost citit de 413 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.