abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Investiție de peste 3,1 milioane de lei în reabilitarea și modernizarea clădirii în care va funcționa Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Abrud

Investiție de peste 3,1 milioane de lei în reabilitarea și modernizarea clădirii în care va funcționa Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Abrud

Publicat în 04.02.2021 la ora 20:42

Primăria orașului Abrud a lansat astăzi, 4 februarie 2021, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea clădirii existente prin înființarea unui centru de zi pentru persoane vârstnice, unitați de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârtsnice și centre de preparare și distribuire a hranei pentru persoane cu risc de sărăcie în orașul Abrud.

Valoarea totală estimată a investiției este de 3.160.921,51 lei, fără TVA.

Proiectul urmărește reabilitarea, modernizarea și dotarea imobilului propus pentru înființarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice, situate pe str. 1 Mai, nr. 2. Aici va construi noul Centru de zi pe două niveluri, parter și etaj, având o suprafață desfășurată de 1726 mp. În cadrul imobilului vor fi realizate mai multe compartimentări, cum ar fi: Birou Asistență socială, Birou Asistență juridică, sală de gimnastică medicală, sală multifuncțională pentru diverse activități etc.

Complementar, în această unitate se vă crea o cantină socială, unde persoanele vârstnice – care vor îndeplini cumulativ condițiile impuse de legislația în vigoare – vor putea beneficia, cu titlu gratuit, de o masa caldă în fiecare zi. Pentru persoanele care nu se pot deplasa până în incinta cantinei sociale masa vă fi distribuită prin intermediul unui autoturism. Pe de altă parte, prin înființarea unității sociale se dorește oferirea unei game variate de servicii, pentru petrecerea timpului liber prin activități de socializare, servicii medicale de recuperare (fizioterapie, kinetoterapie, electroterapie) etc.

Centrul de zi vă fi destinat persoanelor vârstnice aparțînând grupei de vârstă de 65 ani și peste din orașul Abrud și localitățile componente ( Abrud-Sat, Gura Comei și Soharu), grupul țintă este format din 718 persoane, conform recensământului efectuat în anul 2011.

Principalele activități de recreere și de diverstiment:

-Activități de socializare și petrecere a timpului liber – jocuri de societate (șah, table, cărți, rummy, alte jocuri și concursuri)
-Cercul de pictură
-Cercul de creație
-Cercul de mâini îndemânatice
-Seniorii ecologiști
-Cercul de informatică – cursuri de inițiere calculator și navigare internet
-Cercul de engleză
-Cercul literar – cenaclu literar și artistic
-Activități de recuperare medicale și tratamente de o zi ( kinetoterapie, fizioterapie, gimnastică medicală, masaj)
-Transportul persoanelor de la domiciliu la centru de zi și retur(valabil pentru persoanele cu incapacitate de deplasare)

Obiectivul de investiții va fi înființat în special pentru grupul țintă propus prin prezentul studiu, în număr de 718 persoane aparțînând grupei de vârstă 65 ani și peste, dar, se preconizează un număr de persoane trecut de 1000 datorită faptului că în zona Munțiilor Apuseni nu mai există un centru social de zi care să satisfacă necesititățiile persoanelor vârstnice.

Aceast Centru de zi pentru persoane vârstnice vă satisface nevoiile de servicii sociale a persoanelor aparțînând grupei de vârstă de 65 ani și peste din întreaga zonă a Munțiilor Apuseni, mai exact Orașul Abrud și localitățiile componente, Orașul Câmpeni și localitățiile componente, Orașul Albac și localitățiile componente. Dar, în principal obiectivul de investiții se va adresa persoanelor vârstnice din orașul Abrud și a localităților componente.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 794 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.