abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Într-o vară dificilă şi secetoasă pentru abrudeni, primăria Abrud a cheltuit circa 50.000 de lei pentru perfecţionarea unora dintre consilierii locali şi angajaţi la cursuri ţinute la mare şi la băi

Într-o vară dificilă şi secetoasă pentru abrudeni, primăria Abrud a cheltuit circa 50.000 de lei pentru perfecţionarea unora dintre consilierii locali şi angajaţi la cursuri ţinute la mare şi la băi

Publicat în 25.08.2017 la ora 9:28

Într-o vară dificilă şi secetoasă pentru abrudeni, Primăria Abrud a cheltuit CIRCA 50.000 de lei pentru perfecţionarea unora dintre consilierii locali şi angajaţi la cursuri ţinute la mare şi la băi

În timp ce abrudenii suferă de sete pentru că în această vară apa de la robinete le este raționalizată pe motiv de secetă, funcționarii din primărie și unii dintre consilierii locali din Abrud se relaxează, pardon, se școlesc prin stațiuni la mare sau la băi pe bani publici. În această vară, Primăria Abrud a achiziționat prin SEAP, prin cumpărare directă, nici mai mult nici mai puțin de 16 cursuri de formare profesională, în valoare totală de circa 50.000 de lei, adică vreo 11.000 de euro.

Durata acestora este de aproximativ 7 zile și, în general, cursanții pot fi însoțiți de familie, fiindu-le asigurate cazarea și masa all-inclusive. Unii au fost deja, alții trebuie să plece. La final, administrația publică n-ar mai trebui să aibă nicio taină pentru ei și lucrurile să meargă ca unse la primărie de la toamnă. Spre deosebire de alte primării, care au prins gustul cursurilor pe bani publici tocmai în perioada concediilor, la Abrud actuala administrație s-a arătat generoasă nu numai cu propriii angajați, ci și cu unii dintre consilierii locali pe care i-a trimis să se informeze.

Astfel, în perioada 3 – 10 septembrie, consilierul local Virgil Narița (PSRO) va participa la cursul ”Aplicarea metodelor și principiilor comunicării organizaționale eficiente” care se va ține la Hotel Capitol, din stațiunea Jupiter. Costul sejurului și al cursului este de 3.113 lei. Și Claudiu Burde, consilier UNPR, se poate considera norocos pentru că în perioada 14 – 19 august primăria l-a trimis să învețe despre ”Competențe, atribuții și responsabilități în administrația publică locală”. Cursul s-a ținut la Hotel Termal din Băile Felix și a costat 3.213 lei. Însă cel mai norocos este alesul local Mircea David (PNL), care urmează să bifeze două cursuri plătite din bani publici, ambele la Hotel Termal din stațiunea Băile Felix sau, cel puțin, așa reiese din informațiile de pe SEAP.

Asta dacă nu cumva numele său a fost trecut de două ori în mod eronat. Primul curs este organizat în perioada 28 august – 2 septembrie și privește “Responsabilități în efectuarea cheltuielilor publice”, iar al doilea, care se referă la “Noțiuni teoretice și practice privind elaborarea actului administrativ”, se va desfășura în perioada 4 – 9 septembrie. Cazarea și masa all-inclusive sunt asigurate, cursantul având posibilitatea să ducă cu el un însoțitor adult și un copil. Cele două cursuri costă în total 6.580 de lei.

Pe Emil Crișan (PSD), primăria l-a trimis să se școlească la Mamaia, în perioada 13 – 20 august, la Complex Voila Holiday. Cu siguranță, acum domnul Crișan și-a dezvoltat mult abilitățile de comunicare în administrația publică, de vreme ce aceasta a fost denumirea cursului la care a participat și care a costat 3.290 de lei. Pe referentul Liviu Sturza, șefii lui din primărie l-au trimis la Hotel Capitol din Jupiter, în perioada 20 – 27 august, contra sumei de 3.213 lei.

Primăria Abrud a mai achiziționat de pe SEAP, în perioada aprilie – august 2017, alte pachete de formare profesională, fără să mai fie trecut însă și numele cursanților: la Hotel Blaxy din Olimp, în perioada 13 – 20 august, contra sumei de 3463 de lei; la Hotel Termal din Băile Felix, în perioada 7 – 12 august, cu 3.290 de lei; la Hotel Recif din Neptun, în perioada 13 – 20 august, cu 3.630 de lei; la Hotel Capitol din Jupiter, în perioada 20 – 27 august, contra sumei de 3.213 lei; la Hotel Recif din Neptun, în perioada 20 – 27 august, contra sumei de 2.713 lei; la Hotel Flora din Mamaia, în perioada 14 – 20 august, cu 4.216 lei; 2 la Hotel Termal din Băile Felix a câte 3.290 de lei; la Hotel Afrodita din Băile Herculane, în perioada 21 – 27 august – 4.049 de lei. Este posibil ca toți cei 15 consilieri din CL Abrud să fi urmat vara asta câte un astfel de curs, însă pe SEAP au fost trecute doar numele unora dintre ei.

Deplasările sunt legale, nimic de spus. Dar mai ridică cineva semne de întrebare cu privire la moralitatea şi oportunitatea unei astfel de legislaţii care a declanşat un adevărat scandal naţional, mii de bugetari din toată ţara plecând în deplasări, la munte sau la mare, pe banii statului?!

În total, pușculița Primăriei Abrud a fost ușurată cu circa 11.000 de euro pentru așa-zisa perfecționare a consilierilor locali și a propriilor funcționari. Bani cărora se pare că actuala administrație a orașului Abrud, în frunte cu edilul Nicolae Simina, nu le-a găsit o întrebuințare mai bună.

Pentru că, nu-i așa, cu 11.000 de euro nu se poate cumpăra apă de ploaie pentru abrudeni, însă, cu siguranță, se poate cumpăra bunăvoința unor aleși locali!

Acest articol a fost citit de 2124 ori

Un Comentariu la Într-o vară dificilă şi secetoasă pentru abrudeni, primăria Abrud a cheltuit circa 50.000 de lei pentru perfecţionarea unora dintre consilierii locali şi angajaţi la cursuri ţinute la mare şi la băi

  1. Hurde Răspunde

    25.08.2017 la 20:54

    La urmatoarele alegeri, fratilor din Abrud cu toata miloaga acestor sugatori de bani publici ,va recomand sa nu ii mai votati!Abrudul e praf la dezvoltare economica,proiecte in turism,infrastructuru etc si ei se spala la oute pe bani publici!Sa le fie rusine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.