abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » În urma unei decizii definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Alba Iulia, Primăria Roşia Montană va fi executată silit de un angajat, paznic de păşuni

În urma unei decizii definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Alba Iulia, Primăria Roşia Montană va fi executată silit de un angajat, paznic de păşuni

Publicat în 17.01.2014 la ora 10:00

primaria rmPrimăria Roşia Montană va fi executată silit după ce un angajat al instituţiei a câştigat definitiv şi irevocabil în instanţă drepturi salariale în cuantum de 29.239 lei.

În plus, angajatorul, adică Primăria Roşia Montană, este obligat să vireze 18.900 lei contribuţii de asigurări sociale, de asigurări de sănătate şi pentru şomaj aferente perioadei octombrie 2006 – decembrie 2010 şi apoi începând cu data de 1 ianuarie 2011 până în prezent, cât Mihail Constantin Motora nu şi-a primit salariul. Sentinţa a fost pronunţată de judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia şi trebuie pusă în aplicare, cel mai probabil prin executarea silită a conturilor instituţiei în condiţiile în care, potrivit primarului Eugen Furdui, această sumă nu a fost prinsă în buget.
Procesul a început în 2009 şi a urmat toate etapele procesuale, până la Curtea de Apel Alba Iulia, care a dat definitiv dreptate reclamantului. Constantin Motora, angajat încă din 1980 al Primăriei Roşia Montană în calitate de paznic de păşune, a reclamat faptul că nu şi-a primit salariul timp de mai bine de zece ani, şi anume în perioada 1 iunie 2002 – decembrie 2010, şi apoi din 1 ianuarie 2001 până în prezent. Pentru perioada iunie 2002 – octombrie 2006 instanţa i-a respins însă acţiunea motivând că “acţiunea sa este prescrisă, în cauză nefăcându-se dovada întreruperii cursului prescripţiei prin niciuna din modalităţile legale, motiv pentru care s-a prescris acest capăt de cerere ca prescris”.
“Potrivit art. 10 din Codul Muncii contractul individual de muncă este contractul în temeiul căruia o persoană fizică, denumită salariat, se obligă să presteze muncă pentru şi sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remuneraţii. (…) Prin menţiunile din carnetul de muncă s-a făcut dovada calităţii de angajat şi a pontării lunare a acestuia pentru munca prestată chiar dacă nu există depus un contract individual de muncă”, se arată în decizia civilă nr. 1765/2013 a Curţii de Apel Alba Iulia.
Totodată, Curtea a găsit ca nefondate susţinerile Primăriei Roşia Montană în această speţă: “Susţinerile pârâtei potrivit cărora în cazul reclamantului, ca angajat al Primăriei comunei Roşia Montană, care funcţionează pe regim de autofinanţare, cheltuielile, inclusiv drepturile salariale cuvenite acestuia, vor fi efectuate în limita veniturilor realizate, sunt nefondate, apreciindu-se că, în condiţiile în care reclamantul are calitatea de salariat al pârâtei, şi, întrucât din cuprinsul contractului individual de muncă şi din cadrul dispoziţiilor legale, respectiv Legea nr. 273/2006 nu rezultă că obligaţia de plată a salariului revine altei persoane juridice decât angajatorului, pârâta având calitate procesuală pasivă în cauză, acestuia revenindu-i şi sarcina plăţii drepturilor salariale restante”.
Contactat telefonic, primarul comunei Roşia Montană, Eugen Furdui, a explicat că Primăria nu i-a plătit lui Constantin Motora salariul întrucât acesta era angajat pe autofinanţare, adică era plătit din banii pe care trebuia să îi încaseze în calitate de paznic de păşuni şi pentru că acesta nu a mai raportat încasări, nu şi-a primit nici salariul. “Am preluat problema atunci când am venit primar la Roşia Montană, în 2008. Ne tot judecăm de câţiva ani. Eu nu am văzut încă sentinţa de la Curtea de Apel dar dacă este definitivă va trebui pusă în aplicare. Cel mai probabil vom fi executaţi silit, ni se va pune poprire pe conturi pentru că nu dispunem de suma respectivă şi trebuie să recunosc că ne va dezechilibra puţin bugetul”, a precizat edilul din Roşia Montană.

Ioana PITICARIU

Acest articol a fost citit de 521 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.