abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » În şedinţa ordinară a Consiliului Local Abrud, s-au aprobat mai puţin de jumătate din proiectele propuse pe ordinea de zi

În şedinţa ordinară a Consiliului Local Abrud, s-au aprobat mai puţin de jumătate din proiectele propuse pe ordinea de zi

Publicat în 12.09.2016 la ora 10:00

primaria-abrud-2015În urmă cu câteva zile, în sala de şedinţe a primăriei din localitate s-a desfăşurat şedinţa publică ordinară pe luna august a Consiliului Local Abrud, întrunire pentru care primarul Nicolae Simina propusese pe ordinea de zi 8 proiecte de hotărâre spre dezbatere şi aprobare, la care s-a mai adăugat unul suplimentar.

În cadrul şedinţei, din cele 9 proiecte de hotărâre, au fost adoptate în unanimitate 4 hotărâri, 2 proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi, iar 3 proiecte nu au trecut la vot: cinci consilieri PSD au votat pentru adoptare, iar ceilalţi şase consilieri locali s-au abţinut. Poate şi din cauza faptului că luna august este, prin tradiţie, destinată vacanţelor, 4 din aleşi au lipsit, fiind în concediu de odihnă, iar la şedinţă au participat doar 11 consilieri locali: Ioan Matei, Emil Crişan, Narcis Romeo Avram Jurca, Marius Gheorghe David, Anca Simina din partea PSD, Dorel Gheorghe Paşca şi Mircea David de la PNL, Virgil Nariţa de la PSRO, Claudiu Burde, Daniel Sicoe şi Marin Ştefan de la PMP – partid care a absorbit recent UNPR în urma fuziunii de la nivel naţional.
Printre proiectele de hotărâre care au fost respinse se regăseşte cel în care se prevedea aprobarea documentaţiei de licitaţie pentru delegarea prin concesiune a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare în judeţul Alba, respectiv de transport a deşeurilor municipale şi a unor fluxuri speciale de deşeuri. În legătură cu această propunere respinsă la vot – cei 6 consilieri locali care nu erau de la PSD s-au abţinut – primarul Nicolae Simina a precizat faptul că este propusă pentru a doua oară pe ordinea de zi, adăugând: „Riscăm să fim excluşi din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Alba – viitorul operator unic la nivelul judeţului Alba, responsabil cu deşeurile menajere – şi poate să returnăm banii. Problema este: unde vom duce deşeurile menajare? Noi nu avem altă alternativă, va fi un singur operator şi un singur punct de colectare a deşeurilor, la Galda de Jos. Abrudul este deja beneficiar, în parte, al acestui proiect prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, deoarece facem parte din acest parteneriat constituit la nivelul judeţului în urmă cu mai mulţi ani şi avem un depozit conform, ecologizat, în localitate, pe Calea Bradului. Încerc să-l pun din nou pe ordinea de zi a viitoarelor şedinţe ale Consiliului Local Abrud, poate va trece. În prezent, salubritatea la nivelul oraşului Abrud şi al comunelor Ciuruleasa, Bucium şi Mogoş este asigurată de Serviciul Public de Salubritate din subordinea Consiliului Local Abrud, care este licenţiat, are 3 maşini de colectare şi una de transport a gunoiului menajer la Cristian, în judeţul Sibiu. Problema ridicată de consilierii locali care au decis să se abţină de la adoptarea acestei hotărâri a fost soarta angajaţilor noştri – în număr de 18 – în urma intrării Abrudului în această asociaţie interjudeţeană”.
Totodată, a fost respins un proiect de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie bugetară a bugetului local la data de 30 iunie 2016 şi un alt proiect de hotărâre ce prevedea modificarea unei hotărâri adoptate anterior – acordarea unui mandat special reprezentantului Consiliului Local Abrud în Adunarea Generală a Asociaţiei „Apa Alba”, după ce consilierul local Marin Ştefan fusese anterior desemnat, în şedinţa din luna iulie.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 272 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.