abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » În ședința de Guvern de mâine se va lua in discuție memorandumul privind Cuprumin Abrud

În ședința de Guvern de mâine se va lua in discuție memorandumul privind Cuprumin Abrud

Publicat în 26.02.2013 la ora 15:29

Pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri s-ar putea afla şi discutarea unui memorandum privind Cuprumin Abrud. Formula înaintată de ministrul Economiei Varujan Vosganian propune ca anumite părţi interesate să furnizeze resurse financiare pentru tehnologizare şi să preia apoi produsul finit.

“Am depus un Memorandum la Guvern pentru mâine în ceea ce priveşte Cuprumin, unde propunem o formulă intermediară în care anumite părţi interesate să furnizeze resurse financiare pentru tehnologizare şi să preia produsul finit, respectiv minereul, în cazul Cuprumin – şi această formulă ar putea fi folosită şi în alte situaţii”, a spus ministrul.

Ministrul Economiei afirma, la începutul anului, că una dintre soluţiile pentru Cuprumin vizează un parteneriat public-privat în care investitorul să se ocupe de retehnologizare şi că privatizarea din acest an a societăţii va fi una transparentă.

Cuprumin a trecut şi anul trecut printr-o procedură de privatizare, care însă nu s-a finalizat. În 26 martie, compania Roman Copper Corp. Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei organizată pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la societatea Cuprumin SA Abrud (centru-vest), la preţul de 200,772 milioane euro. Preţul de pornire a fost de 57,363 milioane euro. Ulterior, licitaţia a fost anulată, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 424 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.