abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » În cadrul evenimentului „Weekend-ul lung pentru liceeni la UBB”, liceeni abrudeni au experimentat viaţa de student la Universitatea „Babeş-Bolyai”

În cadrul evenimentului „Weekend-ul lung pentru liceeni la UBB”, liceeni abrudeni au experimentat viaţa de student la Universitatea „Babeş-Bolyai”

Publicat în 28.09.2017 la ora 10:00

În perioada 22 – 24 septembrie 2017, 3 elevi ai Liceului „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud au participat la „Weekend-ul lung al liceelor la UBB”, ne-a informat prof. Marcel Stan, care i-a însoțit pe liceenii care au reprezentat județul Alba la acest eveniment.

Este vorba despre Giorgiana Cîra-Grigorescu, elevă în clasa a XII-a la profilul pedagogic, care în anul școlar trecut a obținut un premiu special la Olimpiada Națională de Pedagogie, Daniel Simina (clasa a XI-a), de la matematică-informatică, și Ada Sicoe, de la filologie. Activitățile au fost organizate de Universitatea „Babeș – Bolyai” Cluj-Napoca (UBB), iar toate cheltuielile de cazare, masă și transport au fost asigurate din bugetul proiectului intitulat „Acces-participare-echitate-incluziune în învățământul superior – EchitUBB“, finanţat de Ministerul Educației Naționale din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2017. Programul este destinat liceenilor cu rezultate bune la învățătură din orașe din Transilvania cu o populație sub 10.000 de locuitori și are menirea de a le oferi acestora un prim contact cu mediul universitar, cu viața de student, dar și cu oferta educațională a UBB. Elevii abrudeni, care au fost cazați într-un cămin studențesc din Complexul Hașdeu, au participat la prelegeri de popularizare a științei, seminarii interactive, workshop – uri de orientare și consiliere profesională, dar și activități de socializare și vizită la Grădina Botanică. La „Weekend-ul lung pentru liceeni la UBB” au participat câte 3 elevi din 27 de licee din zone defavorizate din Transilvania, a spus prof. Marcel Stan.

Robert GHERGU

Acest articol a fost citit de 82 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.