abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » În anul care vine compania Cupru Min S.A. Abrud va face investiții de 65 de milioane de lei. Va fi finalizată instalația de neutralizare a apelor acide

În anul care vine compania Cupru Min S.A. Abrud va face investiții de 65 de milioane de lei. Va fi finalizată instalația de neutralizare a apelor acide

Publicat în 05.11.2017 la ora 15:25

Compania Cupru Min S.A. Abrud și-a planificat investiții de 65 milioane de lei pentru anul 2018, din care aproape două treimi se concentrează în mediu, iar principalul obiectiv este finalizarea instalației de neutralizare a apelor acide, arată Ministerul Economiei într-un comunicat publicat pe site-ul propriu.

”Un alt obiectiv este valorificarea superioară a minereului, prin recuperarea metalelor rare, precum molibdenul, dar și a fierului”, arată comunicatul. De asemenea, se estimează pentru acest an un profit brut de cinci ori mai mare decât cel obținut anul trecut, de 6,9 milioane lei.

De altfel, ministrul Economiei, Gheorghe Șimon s-a întâlnit vineri cu conducerea Cupru Min Abrud, cu care a discutat despre strategia de investiții și dezvoltare a companiei.

”Un aspect evidențiat este îmbunătățirea randamentelor de extracție și a concentrației de cupru în minereul extras, cu 2,7% în ultimii doi ani. Majorarea conținutului de cupru are impact pozitiv direct în veniturile companiei. Acestea au crescut și ca urmare a majorării cotațiilor bursiere internaționale, dar și datorită contractelor mai avantajoase încheiate în 2017”, se precizează în comunicat.

Cupru Min estimează pentru acest an o producție record de concentrat de cupru, cea mai mare din istoria companiei, de 39.000 tone.

Compania are în jur de 540 de angajați și deține aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Sursa: profit.ro

Facebook 

Acest articol a fost citit de 330 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.