abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Sport » În 9 şi 10 februarie, la Abrud, va avea loc concursul memorial de schi Cupa „Andrei Tanţoş”

În 9 şi 10 februarie, la Abrud, va avea loc concursul memorial de schi Cupa „Andrei Tanţoş”

Publicat în 08.02.2013 la ora 23:17

Multiplul campion naţional la schi, Andrei Tanţoş a decedat în luna august a anului trecut, în urma unui accident rutier petrecut la Abrud. La numai 19 ani, Andrei Tanţoş a fost cel mai bun schior pe care l-a avut judeţul şi ţinutul Apusenilor de-a lungul timpului, în numeroase rânduri medaliat la Campionatele Naţionale de Juniori, cu nenumărate participări în Campionatul FIS cu clasări chiar şi în primele 20 de locuri şi două prezenţe la Mondialele de Juniori, dar tragicul eveniment din vara precedentă l-a transformat într-un „un suflet cald care a decis să schieze printre îngeri…”

Pentru a onora memoria talentatului sportiv dispărut prematur dintre noi, familia va inaugura un concurs de schi cu numele „Andrei Tanţoş”, prima ediţie fiind în anul 2013. Astfel, sâmbătă, 9 februarie şi duminică, 10 februarie, la Abrud va avea loc o competiţie de schi denumită Campionatul Naţional – Cupa Andrei Tanţoş – Memorial. Această întrecere pentru seniori şi juniori, ce se va desfăşura în week-end, face parte din circuitul naţional al campionatului intern de schi alpin şi punctează şi în Cupa României la categoria Open.

Competiţia are două probe de slalom special, prima fiind sâmbătă, iar a doua duminică, pe pârtia situată pe drumul Abrud – Corna, o pârtie mai mult improvizată, dar bună şi potrivită pentru concurs, transportul schiorilor făcându-se cu autoturismele, pentru că pârtia este situată lângă şosea.

Am considerat că merită ca lumea să îşi aducă aminte de Andrei măcar o dată pe an, printr-un concurs de schi organizat în memoria lui, deoarece încă de la vârste fragede şi-a dedicat întreaga viaţă, sacrificând totul, pentru a străluci în acest sport. Schiul era o pasiune uriaşă pentru el şi mereu îşi dorea să fie cel mai bun”, a declarat Elisa Cristina Cocă, sora mai mare a lui Andrei.

Întrecerea de schi este organizată de Consiliul Judeţean Alba (căruia familia îi mulţumeşte pentru implicare), Asociaţia Montană Abrud cu sprijinul Primăriei Abrud şi CSŞ Câmpeni. Concursul mai are o etapă, programată în 9-10 martie, la Azuga, cu o probă de slalom uriaş, favorita lui Andrei Tanţoş, probă în care a avut şi cele mai multe rezultate.

Imediat după dispariţia sa, am primit enorm de multe mesaje şi foarte multe persoane ne-au sprijinit în plan moral. Pentru acest fapt am considerat că merită un eveniment dedicat lui şi, mai mult, dorim să readucem în sufletele moţilor iubirea pentru acest sport, cu speranţa că într-o zi vom avea din nou campioni care să strălucească în “arena albă”. Vă invităm să ne fiţi alături pentru a reaprinde iubirea pentru sporturile de iarnă în rândul locuitorilor din zonă, printr-o nouă tradiţie care să poarte cu mândrie numele campionului nostru drag”, a afirmat Tiberiu Tanţoş, tatăl şi antrenorul sportivului plecat mult, mult prea devreme.

Mai menţionăm că la Gala Sportului Judeţean Alba 2012 a fost decernată pentru prima dată diploma de excelenţă „In Memoriam Andrei Tanţoş”.

Acest articol a fost citit de 299 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.