abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » În 6 februarie localitatea minieră Roșia Montană aniversează 1883 de ani de la atestarea documentară

În 6 februarie localitatea minieră Roșia Montană aniversează 1883 de ani de la atestarea documentară

Publicat în 01.02.2014 la ora 19:17

Rosia MontanaRoşia Montană aniversează anul acesta, în 6 februarie, 1883 de ani de la prima atestare documentară. Localitatea minieră a fost atestată documentar în anul 131.

Ziua Roşiei Montane este un prilej pentru a face cunoscut patrimoniul natural și cultural excepțional pe care Roșia Montană îl adăpostește și de a accentua necesitatea conservării și punerii în valoare a acestor vestigii, demne de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ca în fiecare an, și cea de-a patra ediţie a evenimentului vine cu expoziții de fotografie reflectând patrimoniul cultural și natural al Roșiei Montane, proiecții de filme documentare despre Roșia Montană , impactul altor proiecte miniere în diferite regiuni, precum și despre rezistența comunităților locale, discuții și dezbateri, și, nu în ultimul rând, concerte ale artiștilor care susțin Roșia Montană.

De-a lungul timpului, Ziua Roşiei Montane a fost sărbătorită în zeci de oraşe din ţară şi străinătate, precum Roşia Montană, Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Deva, Giurgiu, Iaşi, Nehoiu, Ploieşti, Sibiu, Târgu-Mureş, Timişoara, Oradea, Vaslui, Chişinău (Rep. Moldova), Princeton (SUA), Berlin (Germania) sau Viena (Austria) anunţă organizatorii evenimentului.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 403 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.