abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » În 23 iulie are loc cea de-a IV-a ediție a Maratonului Pachamama Roşia Montană

În 23 iulie are loc cea de-a IV-a ediție a Maratonului Pachamama Roşia Montană

Publicat în 14.07.2016 la ora 16:08

satul-Rosia-Montana-vazut-din-masivul-VaidoaiaLa sfârşitul săptămânii viitoare, în data de 23 iulie, pe toată întinderea comunei Roşia Montană se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Maratonului Pachamama Roşia Montană, structurat pe patru categorii de alergare: maraton, semimaraton, cros 10 km şi cursa copiilor.

Această competiţie cuprinde diferite variaţii de altitudine şi se va desfăşura pe poteci înguste, drumuri comunale şi porţiuni de asfalt, adresându-se atât iubitorilor de alergare montană, stradală, cât şi împătimiţilor de istorie şi geografie a României care pot admira cadrul natural deosebit din această zonă, dar şi cel construit de-a lungul veacurilor de oamenii locului, localitatea având un patrimoniu arhitectural deosebit.

Am ales Roşia Montană ca punct de organizare a maratonului deoarece considerăm această localitate locul de renaştere a conştiinţei ecologice din România. Acest maraton oferă alergătorilor un sentiment de libertate, de abandonare a sinelui şi de trăire la unison cu natura, simţindu-se una cu întregul datorită energiei emanate de cadrul natural, de bogăţiile din subsol şi de iubirea localnicilor pentru pământul lor. Maratonul Pachamama Roşia Montană oferă: cadrul natural extraordinar; istoria milenară a acestei localităţi minunate; prezenţa campioanei noastre olimpice la maraton, doamna Constantina Diţă; seara energizantă de după eveniment cu Pasta Party, concert de muzică folk şi foc de tabără; turul de a doua zi al celor mai frumoase monumente naturale ale Roşiei Montane; întâlnirea cu localnicii şi cunoaşterea proiectelor locale, precum Made in Roşia, Adoptă o Casă sau Vizitaţi Roşia Montană”, au transmis organizatorii.  Totodată, s-a precizat faptul că numărul maxim de participanţi este de 200, startul curselor se va da la ora 7:30 de la Monumentul Eroilor şi va fi oficiat de campioana Constantina Diţă, competiţia se va încheia la ora 16:30, iar premierea este programată pentru ora 18.00. Câştigătorii se vor bucura de diferite premii oferite de sponsori, între care se regăsesc produse locale, diferite alimente şi băuturi naturale.

Probele de concurs sunt: maraton 42,81 km; semi-maraton24,52 km; cursa de 10 km;  cursa copiilor  pe categorii de vârstă: 8-10 ani: 600 m; 11-12 ani: 800 m; 13-15 ani: 1200 m, iar data limită de înscriere este 15 iulie. Înscrierea la probele de maraton şi semi-maraton va fi 130 lei, iar la cursa de 10 km va fi 60 lei. Pentru mai multe detalii, se poate accesa site-ul concursului: www.rosiamontanamarathon.ro şi la numărul de telefon: 0724270951.

Toate activităţile din programul evenimentului de săptămâna viitoare se vor desfăşura pe perioada a două zile, iar un alt amănunt care trebuie semnalat este faptul că în acest an FânFest Roşia Montană nu se va mai organiza şi va lua o pauză, după 10 ediţii. Organizatorii festivalului au transmis: „FânFest va reveni într-o nouă formulă în care comunitatea locală va fi mult mai intens implicată. Această trecere necesită timp şi răbdare. Am învăţat în cele 10 ediţii de până acum că sunt şi momente când pauzele prind bine. A venit vremea pentru o nouă relansare, pentru o nouă abordare, adaptată vremurilor şi evoluţiei temelor noastre de interes din ultimii ani. Roşia Montană vă aşteaptă în continuare, iar mijlocul lunii august va fi dedicat anul acesta Programului «Adoptă o Casă la Roşia Montană» prin organizarea de activităţi demonstrative şi recreative, proiecţii şi tururi ghidate”.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 81 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.