abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Furnizarea apei potabile va fi sistată pe timp de noapte în orașul Abrud, din cauza secetei

Furnizarea apei potabile va fi sistată pe timp de noapte în orașul Abrud, din cauza secetei

Publicat în 22.07.2017 la ora 15:32

Furnizarea apei potabile va fi sistată pe timp de noapte în orașul Abrud, măsura fiind luată din cauza secetei, după ce debitele pârâurilor și izvoarelor au scăzut drastic.

Societatea care furnizează servicii de apă și canal în județul Alba, APA CTTA, a anunțat sâmbătă, într-un comunicat de presă, că apa de la robinete va fi sistată, inițial, între orele 23.00 și 5.00.

”S.C. APA CTTA S.A. ALBA vă informează că, urmare a secetei și a  lipsei precipitațiilor din ultima perioadă, debitele văilor Buninginea și Cernița, precum și a izvorului Vulcan, au scăzut drastic, ceea ce ne obliga la restricționarea furnizării apei potabile în orașul Abrud, mai întâi pe timp de noapte intre orele 23.00- 5.00. În funcție de rezervele de apă acumulate, acest program poate suferi modificări ulterioare. Recomandam un consum rațional al apei potabile in aceasta perioada”, arată APA CTTA Alba.

 Reprezentanții societății au declarat că apa va fi oprită din noaptea de sâmbătă spre duminică, decizia fiind luată de comun acord cu primăria.

Orașul Abrud din Munții Apuseni are aproape 5.000 de locuitori.

 Județul Alba se află sub avertizare cod galben de caniculă.

Acest articol a fost citit de 168 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.