abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Flavius Dorel Narița, bărbatul din Abrud care a provocat un accident în urma căruia soţia sa a decedat, condamnat la închisoare cu suspendare

Flavius Dorel Narița, bărbatul din Abrud care a provocat un accident în urma căruia soţia sa a decedat, condamnat la închisoare cu suspendare

Publicat în 04.06.2018 la ora 18:49

Flavius Dorel Narița, bărbatul de 37 de ani din Abrud, care a provocat un accident în urma căruia soţia sa, mamă a trei copii, a decedat, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere.

Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Câmpeni în 23 mai 2018 și poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Bărbatul este judecat pentru ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Magistrații de la Judecătoria Câmpeni l-au condanat la trei pedepse, pentru fiecare infracțiune: 9 luni de închisoare, 9 luni de închisoare, respectiv 1 an și 6 luni de închisoare.

”Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care se adaugă 1/3 din celelalte două pedepse stabilite, respectiv 6 luni, pedeapsa rezultantă fiind de 2 ani închisoare. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria oraşului Abrud, judeţul Alba, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, se afirmă în minuta deciziei de la Judecătorie. Bărbatul a recunoscut faptele și a fost judecat prin procedura simplificată. Toate cheltuielile de judecată vor fi suportate din fondurile Ministerului Justiției.

Tragedia a avut loc în 4 august 2017. Bărbatul s-a răsturnat la volanul unui autoturism pe care îl conducea în stare de ebrietate şi fără a avea permis de conducere. Maşina a rupt un gard şi s-a dat peste cap, într-o grădină. Soția sa, Petronela Nariţa (30 de ani) a fost grav rănită. Medicii de la Spitalul din Câmpeni au cerut elicopter SMURD pentru a o transporta la un spital mai mare însă între timp aceasta a decedat. Bărbatul a scăpat cu răni ușoare.

Cei doi aveau împreună patru copii, două fetițe și doi băieți. Accidentul s-a petrecut pe DN74A, lângă Abrud. Comunitatea locală s-a mobilizat la iniţiativa primarului din Abrud, Nicolae Simina, oamenii reușind să adune bani pentru cei patru copii, fonduri din care le-a fost cumpărată o casă. În decizia instanței a contat și faptul că bărbatul judecat locuiește împreună cu copiii și are grijă de aceștia.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1107 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.