abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Fermier din Abrud somat de Administrația Națională „Apele Române” să plătească „taxa de adăpat”, pentru apa de izvor consumată de animalele sale

Fermier din Abrud somat de Administrația Națională „Apele Române” să plătească „taxa de adăpat”, pentru apa de izvor consumată de animalele sale

Publicat în 03.12.2019 la ora 9:26

Un fermier din Abrud a a primit un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că, pentru a folosi apa din izvorul local, trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor pentru care trebuie să plătească o taxă.

Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române?”, întreabă fermierul Liviu Crișan, din Abrud, pe Facebook. El atrage atenția că trebuie plătită o taxă de 1.500 lei, dar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată care mai percepe 2.000 lei. În final proprietarul plătește 3.500 de lei.

Fermierul din Abrud a dezvăluie care sunt taxele pe care trebuie să le achite un crescător de animale care vrea să fie în legalitate pentru apa folosită la adăpatul animalelor, transmite agrointel.ro.

„Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române? Nimic ieșit din comun până aici dar problema apare în momentul când încerci să obții această autorizație. Ți se pune într-un mod foarte drăguț în vedere că trebuie să plătești 1.500 lei o taxă pt eliberare a autorizației, iar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată de Apele Române care mai percep o taxă, după spusele funcționarilor de acolo, de încă 2.000 lei.

Deci în concluzie animalele din bătătura omului mai pot bea apa acestei țări numai după ce proprietarul plătește 3.500l de lei. Posibil să fie o chestie foarte normală, dar cred că și aceasta, printre multe altele, ajută la declinul zootehniei românești care, probabil, dacă nu luăm noi fermierii atitudine, va dispare cu desăvârșire.

Autorizația este valabilă 2 ani și neobținerea acesteia în termenul legal se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. Oare în ce țară și în ce epoca trăim și cât ne vom mai lasă călcați în picioare?”, a scris fermierul Liviu Crișan pe Grupul Văcarilor din România.

În susținerea celor spuse, fermierul din județul Alba a postat și un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că pentru a folosi apa din izvorul local, fermierul trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor.

sursa: evz.ro

Acest articol a fost citit de 1939 ori

Un Comentariu la Fermier din Abrud somat de Administrația Națională „Apele Române” să plătească „taxa de adăpat”, pentru apa de izvor consumată de animalele sale

  1. Morosan Ioan Răspunde

    06.12.2019 la 10:32

    Au si ei rude,nași fini copii părinți bunici care mânca si caca fără să se agite. Asa este peste tot : daca vrei bransare la curent , gaz sau apa trebuie să treci pe la varul finului lu nașu lu copilu lu sefulu varu lu…… si probabil ca daca nu Esti slab te alegi cu o barba albă
    Ok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.