abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Femeie din Baia de Arieș înșelată prin „metoda premiului”

Femeie din Baia de Arieș înșelată prin „metoda premiului”

Publicat în 23.03.2015 la ora 15:55

teapa-telefon-metoda-premiuluiPoliţiştii de investigaţii criminale din Baia de Arieş au identificat o femeie din municipiul Bucureşti ca fiind persoana bănuită de comiterea unei fapte de înşelăciune prin metoda „premiului”.

În sarcina lui S.D.G., de 37 de ani s-a reţinut faptul că la data de 21.01.2014, a apelat-o telefonic pe o femeie în vârstă de 62 de ani, din Baia de Arieş şi i-a comunicat faptul că a câştigat un premiu în valoare de 9.000 de euro, condiţionând întrarea în posesia lui de transferul sumei de 8.000 de lei. Femeia a transferat suma 8.000 de lei în contul indicat de bănuită, iar ulterior a realizat faptul că a fost victima unei înşelăciuni şi a sesizat poliţia.

Faţă de S.D.G. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune precum şi in vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale şi recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă:

– nu oferiţi niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;

– nu daţi crezare veştilor prin care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri la care nu aţi participat; simpla utilizare a serviciilor unui furnizor (de telefonie, cablu tv etc.) nu presupune înscrierea automată la vreun concurs, fără consimţământul abonatului;

– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii; plata impozitelor sau a altor taxe se realizează ulterior!

Acest articol a fost citit de 188 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.