Rămâi conectat

Știrea ta

Femeie de 82 de ani din Abrud confirmată cu noul coronavirus, lasată să aștepte ore în șir amubulanța care să o transporte la Spitalul COVID-19 din Blaj

abrudinfo.ro

Publicat

în

O întâmplare nefericită, din păcate, a fost povestită de o tânără originară din zona Munților Apuseni. Într-o postare făcută publică pe Facebook aceasta a povestit drama prin care a trecut atât ea, cât și ceilalți membrii ai familiei, după ce bunica sa, în vârstă de 82 de ani, a fost confirmată cu coronavirus în urmă cu câteva zile.

Fata, care a decis să-și petreacă această perioadă a stării de urgență, alături de familie și bunici, la Abrud, a detaliat proasta gestionare a situației, din partea autorităților.

Bunica sa fusese confirmată cu coronavirus în seara zilei de 7 aprilie, probleme începând să apară, spune ea, după această confirmare.

Deși în aceeași seară cei de la Direcția de Sănătate Publică au transmis că vor timite o ambulanță pentru a o transporta pe octogenară la unul dintre cele trei centre destinate pacienților infectați, dar nu știau exact unde ar fi loc. În cele din urmă, inspectorii sanitari au revenit telefonic, anunțând că bunica fetei va fi luată abia a doua zi, tot atunci când va fi testată și întreaga familie și, bineînțeles, efectuând ancheta epidemiologică.

După ore întregi de așteptare, timp în care nu a apărut nicio ambulanță, tatăl fetei a insistat cu apeluri către 112, DSP și Primărie, pentru gestionarea situației.

În cele din urmă, după multe insistențele, a fost trimisă o ambulanță, care urma să o transfere pe bătrânică la Blaj, dar pe care autoritățile nu voiau să o trimită, motivând că avea febră. Nemaiținânu-se cont de faptul că nu putea respira, că ă avea tahicardie și că nu se putea alimenta.

Ulterior, din fericire, femeia de 82 de ani, a ajuns la Spitalul Municipal Blaj, unde a avut parte de un tratament migălos din partea personalului medical de acolo.

Cei de la DSP i-au transmis tatălui fetei că este obligat să fie internat de urgență la spital, deși acesta nu se afla într-o stare precară de sănătate, dar încadrânu-se pe lista celor expuși la risc, suferind de astm bronșic.

„Datorită unui medic excepțional ce lucrează aici, în orasul Abrud, am reușit pe data de 9 aprilie să fim testați. În data de 10 seara cei de la DSP îl informează pe tatăl meu că este nedetectabil, urmând ca în de dimineață(11.04) să i se confirme rezultatul de către Spitalul Orășenesc din Abrud”, scrie Irina în postarea sa.

• Despre rezultatele familiei nu se știa NIMIC

„Apoi, în jurul orei 12, ne sună de la DSP pentru a ne informa că tatăl meu este de fapt detectabil și ca analizele mele, ale mamei și bunicului meu (în vârstă de 88 ani și cu comorbidități importante) au fost trimise la București”, a adăugat tânăra.

• Tratament preferențial aplicat de autortiăți

„Interesant este cât de alertați erau că tata era pozitiv, chiar dacă el are o manifestare ușoară a bolii, dar pentru bunica mea, care avea starea generală sever afectată nu voiau să o ia fiindcă nu avea febră. Nu contestăm că nu ar fi pozitiv, întrucât trăim în aceeași locuință, iar eu și mama mea am avut majoritatea semnelor și simptomelor regăsite pe pagina WHO, inclusiv pierderea gustului și a mirosului”, povesteșe nepoata femeii care a fost lăsată să aștepte ore în șir.

Tatăl fetei a trimis o adresă către DSP Alba în care solicita să primeasă rezultatul analizei. O doamnă, angajată a institutului de Sănătate Publică, i-a transmis că nu poate trimite acest rezultat, deoarece acesta este confidențial.

Însă, potrivit relatării fetei, femeia uitase că înainte citise numele câtorva persoane care fuseseră deja testate, doar pentru a-i demonstra tatălui său că este o listă lungă în față.

„V-am scris povestea noastră fiindcă sigur nu este una singulară, dar nu va fi mediatizată nicicând fiindcă interesele anumitor oameni primează și nu a oamenilor de rând. Vă mulțumesc că ați citit aceste mult prea multe rânduri…”, a scris tânăra în încheierea postării sale.

Știrea ta

La robinetele abrudenilor curge „ciocolată caldă” în loc de apă potabilă…

abrudinfo.ro

Publicat

în

Un cititor al abrudinfo.ro ne-a transmis o fotografie din care se poate observa că apa care curge la robinetele abrudenilor are aspect de „ciocolată caldă”…

„De ani buni, în orașul Abrud autoritățile sunt incapabile să rezolve problema apei potabile. Ieri, la robinet, curgea ciocolată caldă, în locul apei potabile. Practic apa este atât de murdară, turbiditatea ei este atât de mare încât nu o putem folosi la nimic”.

Într-o postare pe rețeaua de socialzare facebook, primarul orașului Abrud încearcă să lămurească ”minunea” care îi afectează de mulți ani în fiecare vară pe abrudeni:

„Ieri am fost anunțați ca se întrerupe furnizarea apei în noaptea din 6 spre 7 septembrie. Cauza acestei întreruperi, este scăderea drastică a debitului apei la sursa de captare. La reluarea funnuzarii apei, datorită presiunii din rețea, sunt antrenate depunerile de pe rețea, cauta inclusiv, sau mai ales, de pe rețelele secundare. Ceea ce văd în poza postată, dar este rugină. Această rugină poate să provină de pe rețeaua internă a blocului de locuințe unde aveți domiciliul. Consider că în anunțul dat de CTTA Apa Alba, era indicat să se precizeze faptul că este posibil ca în unele zone sa apară astfel de probleme”

Citește mai mult

Știrea ta

Sălbăticia naturii din Tăul Brazi – Roşia Montană este distrusă sistematic de braconierii din zonă

abrudinfo.ro

Publicat

în

Tăul Brazi este un loc de popas amenajat pentru turiști care vizitează Roșia Montană, lângă o pădure de brazi, fiind o fereastră deschisă spre priveliște frumoasă şi sălbatică a dealurilor din jur.

Locul ar trebui să te cheme la un popas în mijlocul naturii. Ar trebui… În realitate lucrurile nu sunt chiar așa. Zona care ar trebui să fie ”de agrement” este lăsată în paragină, iar braconierii trec noaptea pe acolo fără a lua în considerare afișul cu ”Pescuitul interzis!” și fac ravagii.

Un cititor al abrudinfo.ro ne-a scris, dezamăgit despre ce se întâmplă și de felul în care arată locul, următoarele rânduri, cu speranța că autoritățile abilitate se vor sesiza și vor lua măsuri:

”Noaptea vin oamenii la braconat și golesc tăul de peștele cu care a fost populat de către primărie în urmă cu 4-5 ani, fiind populat pentru agrement cu o specie de pești roșii (nu mă pricep la specii ca să o numesc), primaria cheltuind atunci 30.000 de  lei. Hoții au lăsat și urme pierzând pe mal pește. Chiar dacă este un singur afiș cu pescuitul interzis, primăria nu ia nici o măsură în a stopa furtul, toate cele ce se întâmpla, se întâmpla cu știrea viceprimarului, iar cei ce vin la braconat vin noaptea cu câte 2-3 mașini până lângă tău. Chiar dacă se află un post de Jandarmi și un Post de Poliție în Roșia Montană, ei au program doar ziua (de la 7.00 la 16.00 ). Ziua e asigurată paza localității, iar noapte rămâne liberă pentru cei ce merg să fure peștele. Primăria nu vrea să ia nicio măsură în a opri furtul și a stopa degradarea împrejurimilor tăului. Cablurile atârnă inestetic pe stâlpi de iluminat (la care oricum nu fucționează becurile), podul de lemn este degradat și fără balustradă (fiind și cazuri în care au căzut copii de pe el din lipsa balustrăzii, din fericire nu s-au lovit grav), pontonul care a fost amenajat în anii trecuți pentru hidrobiciclete și bărcuțe este afundat și stricat (împiedicând astfel punerea pe tău a hidrobicicletelor și bărcuțelor ele stând depozitate), iar dealurile din împrejurul tăului se taie fară acord, brazii. Omenii care veneau în anii trecuți (chiar și de la sute de km) pentru relaxare și liniște aduceau copiii să se dea cu bărcuțele, acum când revin sunt dezamagiți de cum a ajuns tăul”.

Citește mai mult

Știrea ta

Apă NEAGRĂ cu rugină și pământ la robinetele locuitorilor din Abrud

abrudinfo.ro

Publicat

în

Locuitorii orașului Abrud au avut parte de o surpriză deloc plăcută atunci când au încercat să folosească apa de la robinet. În locul apei potabile, oamenilor le este furnizat un amestec de… rugină, pământ şi apă, pentru care, bineînţeles, vor fi şi taxaţi la facturi.

Pe reţelele de socializare circulă mai multe fotografii, postate de către cetățeni nemulţumiţi de serviciile oferite de furnizorul de apă, care au atras critici aspre din partea internauţilor.

Oamenii nu mai au cu ce să-și prepare mâncarea și nu se mai încumetă să bea apa de la robinet. Aceștia spun ca au mai fost situații în care apa și-a schimbat culoarea, însă niciodată nu a fost ca acum.

Disperați, ei își cară apa potabilă fie de la fântâni, fie o cumpără gata îmbuteliată și deocamdată nu le rămâne decât să aștepte remedierea problemelor.

Citește mai mult

Știrea ta

Un poliţist adevărat, la Abrud

Redacția abrudinfo.ro

Publicat

în

romi-burlane-inselatorieMă numesc Aurica Cioara, din Abrud. În data de 4 februarie 2016, în jurul amiezii, la domiciliul meu, unde mă aflam împreună cu fiul meu, Ioan Alin Cioara, care are probleme de sănătate, au venit 5 rromi care au încercat să mă convingă să înlocuiesc burlanele.

După câteva negocieri au reușit să mă convingă să schimbăm burlanele de la o căsuţă în schimbul sumei de 150 de lei. După ce au schimbat doar câteva bucăţi de burlan, aceştia ne-au spus că lucrarea este gata şi au cerut suma de 5800 de lei. Le-am explicat că nu aşa a fost înţelegerea inițială, însă aceştia au devenit violenți și ne-au ameninţat că ne omoară dacă nu le dăm suma solicitată. De frică le-am dat 4000 de lei şi i-am rugat să ne lase în pace. Nu au fost mulţumiţi, iar drept urmare unul dintre ei l-a lovit cu pumnul în stomac pe fiul meu. Crezând că o să ne omoare, le-am mai dat şi suma de 1800 de lei, iar de frică nu am anunţat poliţia decât a doua zi. În data de 11 martie 2016, domnul poliţist Radu Negru, care s-a ocupat de caz, ne-a restituit suma de 5800 de lei. Pentru modul în care s-a ocupat de problema mea, prin intermediul dvs. doresc să mulţumesc Poliţiei Abrud şi în special domnului poliţist Radu Negru.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud