abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Elevi și cadre didactice au adunat gunoaiele din centrul orașului Abrud, în cadrul Zilei Naționale a Curățeniei – „Let’s do it, Romania!”

Elevi și cadre didactice au adunat gunoaiele din centrul orașului Abrud, în cadrul Zilei Naționale a Curățeniei – „Let’s do it, Romania!”

Publicat în 25.09.2016 la ora 18:46

curatenie-let-s-do-it-romania-abrud-2016Ziua de Curățenie Națională de ieri, 24 septembrie 2016, a fost o ocazie deosebită pentru responsabilizarea socială și conștientizarea importanței unui mediu sănătos în rândul elevilor, orașul Abrud alăturându-se de asemenea proiectului de implicare „Let’s do it, România!”.

Prin urmare, 30 de elevi din clasele a III-a până în clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud însoțiți de cadrele didactice Toma Bembea, Lăcrămioara Burde, Mirela Danciu, Ioan Nicolae Galdău, Georgeta Jurca, Manuela Lazăr, Marinela Marc și Georgeta Corpade au făcut curățenie în zona centrală a orașului Abrud, fiind adunați 15 saci de deșeuri. Pentru participarea la acest proiect, elevii au primit o diplomă de voluntariat iar cadrele didactice o adeverință de implicare.

Proiectul este susținut de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, presupunând educarea și responsabilizarea elevilor referitor la protejarea mediului înconjurător, prin colectarea deșeurilor din arealele naturale. Acesta este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România, iar în acest an s-a desfășurat cea de-a cincea ediție.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 225 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.