abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Sport » Echipa școlii „Avram Iancu” din Abrud s-a calificat în faza finală a ONSS la fotbal

Echipa școlii „Avram Iancu” din Abrud s-a calificat în faza finală a ONSS la fotbal

Publicat în 12.05.2013 la ora 21:49

Echipa Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Abrud a câştigat etapa de zonă, desfăşurată la Aiud, a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal ciclul primar (clasele I-IV).

echipa-fotbal-scoala-avram-iancu-abrudMicuţii moţi vor reprezenta judeţul Alba la turneul final care va avea loc la Călăraşi la începutul lunii iunie. Campioanele celor şase judeţe care au evoluat în faza de zonă de la Aiud au fost repartizate în două grupe:

Grupa A: Timiş, Caras, Severin, Hunedoara și Grupa B: Alba, Mehedinţi, Arad s-a jucat dupa sistemul doua (reprize a câte 10 minute fiecare). Conjudeţenii au depăşit pe rînd echipele din Arad (1-0), Mehedinţi (2-0) Hunedora (5-3), finala, cu reprezentanta judeţului Timiş, fiind una dramatică şi adjudecată de moţii cu 3-2 după loviturile de departajare (1-1). Lotul noii campioane zonale a fost alcătuit din Paul Cioflica, Radu Bălşan, Emilian Iancu, Aurelian Iancu, Ştefan Torockay, Gabriel Morar, Octavian Burduf, Valentin Oancea şi Răducu Pocol (componenţi ai echipei Viitorul Abrud, antenată de Marius Pocol, ce a jucat finala etapei de zonă la Juniori E, la Tărlungeni).

Accederea echipei de fotbal a Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud între primele opt şcoli din România este o performanţă remarcabilă dacă ţinem cont de faptul că la competiţie au participat 40 de judeţe cu peste 100 de şcoli fiecare, deci în jur de 4.000 de şcoli şi nu mai puţin de 40.000 de copii!!! Chiar dacă nu dispun de o sală de sport în care să se antreneze, copiii sunt extrem de talentaţi şi bine pregătiţi iar succesul lor se datorează eforturilor depuse de profesorul de sport Neluţu Galdău respectiv directorului Camelia Oneţ, şi nu în ultimul rând Consiliului Local Abrud care pune la dispoziţia AS Viitorul Abrud terenul sintetic din Abrud pentru efectuarea antrenamentelor.

Acest articol a fost citit de 545 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.