abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » După 50 de ani de funcționare, aparatul radiologic din dotarea Spitalului Orășenesc Abrud a fost înlocuit

După 50 de ani de funcționare, aparatul radiologic din dotarea Spitalului Orășenesc Abrud a fost înlocuit

Publicat în 09.11.2019 la ora 12:37

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud a beneficiat în 2019 de dotări importante cu aparatură medicală și echipamente sanitare cu sprijin financiar din partea Ministerului Sănătății și cofinanțare a Consiliului Local Abrud, astfel încât la această unitate spitalicească să fie create condițiile necesare pentru ca medicii să le poată oferi pacienților un act medical de calitate.

„Împreună cu o foarte mare contribuție financiară alocată din bugetul orașului Abrud prin bunăvoința consilierilor locali (750.000 de lei), am reuşit să înlocuim un aparat radiologic Diagnomax care funcționa în acest spital din anul 1969 cu un echipament radiologic Direct Digital, precum și amenajarea Laboratorului de radiologie și imagistică medicală”, au menționat reprezentanții spitalului.

Potrivit sursei citate, după realizarea acestui obiectiv, la Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud, au urmat alte investiții în aparatură medicală pentru fiecare secție și compartiment conform referatelor întocmite de medici.

Este vorba despre: doup mese de operaţii, analizor automat de biochimie, autorefractometru, biomicroscop, aplanotonometru, lensmetru automat, oftalmoscop, câmp vizual perimetru, termostat microbiologie, 3 combine de fizioterapie cu 4 canale, unitate de foto-termo-terapie cu lumină infraroșie, monitoare de funcții vitale cu touch-screen, electrocardiograf cu spirometru, electrocauter bipolar, aparat de anestezie, aparat de ventilație mecanică, ecograf multidisciplinar Doppler color cu 3 sonde, incubator nou-născuți pentru transport,  defibrilator DefiMonitor cu pacemaker extern etc. Valoarea totală a acestora este de aproximativ 1 milion de lei.

Reprezentanții Spitalului Orășenesc Abrud au ținut să mulțumească ministrului demis al Sănătății, Sorina Pintea, Consiliului de Administrație al spitalului, primarului Nicolae Simina și consilierilor locali pentru alocarea cofinanțării de 10% pentru realizarea acestor obiective „de maximă importanță pentru unitatea noastră și pentru pacienții care se adresează cu mare încredere medicilor angajați din cadrul acestui spital”.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 218 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.