abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Drama lipsei locurilor de muncă în Apuseni. Grevistul foamei din Abrud ameninţă că, dacă nu i se va găsi un loc de muncă, va face o mare nenorocire!

Drama lipsei locurilor de muncă în Apuseni. Grevistul foamei din Abrud ameninţă că, dacă nu i se va găsi un loc de muncă, va face o mare nenorocire!

Publicat în 16.01.2014 la ora 10:00

greva_foameiCa urmare a articolului apărut în ziarul din data de 8.01. 2014 în care eu aveam 16 zile de protest de greva foamei, trebuie să menţionez că nici până în prezent nu a venit nimeni să se intereseze de soarta mea.

Din motive personale am refuzat monitorizarea medicală zilnică la domiciliu, propunând în schimb autorităţilor monitorizare într-o unitate specializată. Tot în data de 8.01.2014 am sunat la Serviciul de Urgenţă 112, pentru că nu mă simţeam bine, în cinci minute a venit poliţia la poarta mea şi salvarea la aproximativ 30 de minute. De aici am fost transportat la Spitalul orăşenesc Abrud, unde mi s-a măsurat tensiunea arterială, glicemia, după care mi s-au administrat 500 ml glucoză perfuzabilă şi în final am fost trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia pentru internare. Am fost primit la UPU Alba, unde mi s-au luat probe biologice de sânge, acestea ieşind negative la boală.
Între timp am fost trimis la secţia de Neurologie, rezultatul fiind fără probleme neurologice. În final, spre marea mea surprindere, m-au transportat la Spitalul de Neuropsihiatrie şi aici rezultatul negativ: “pacientul are probleme de ordin social, nu psihic”. Revenind la revendicarea mea şi vorbind cu mai multe persoane din conducerea S.C. Cupru Min S.A. Abrud şi cu persoane din viaţa publică, am înţeles că această firmă este stat în stat, dacă vrea să angajeze pe cineva o face fără nicio problemă, dacă nu, poţi să mori la poarta firmei, indiferent de condiţiile sociale în care te afli, fără să-ţi acorde cineva nici cea mai mică atenţie. Menţionez faptul că mai multe persoane sunt pensionate şi continuă să-şi desfăşoare activitatea şi ca angajaţi, primind astfel, practic, două retribuţii (pensie şi salariu).
În consecinţă, prin intermediul dumneavoastră, cer instituţiilor abilitate ale statului să se autosesizeze iar dacă au nevoie de informaţii suplimentare şi nume de persoane cu drag le voi pune la dispoziţie tot ceea ce ştiu. Cu fermitate vă aduc la cunoştinţă că, dacă până la sfârşitul lunii în curs nu mi se va rezolva problema într-un fel sau altul, o să fac o mare nenorocire care se va lăsa cu pierderi de vieţi omeneşti, inclusiv a mea.
Am ajuns în culmea disperării din cauza faptului că de aproximativ trei ani de zile de când încerc să mă angajez nu am rezolvat nimic, m-am ales numai cu promisiuni deşarte şi minciuni (m-au ţinut în cuvânt ca pe prost să scape cât mai repede de mine). Azi sunt în a 25-a zi de greva foamei şi mă gândesc când o să vină vremea să mă bage cineva în seamă sau dacă va veni acea vreme.
Dacă nici după acest articol nu se va rezolva nimic, voi da exemple cu nume de persoane referitoare la infracţiuni de furt, de corupţie şi conflicte de interese.
Întrucât din umilele mele cunoştinţe ştiu că prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu, pe această cale cu deosebită stimă şi profund respect îl rog să mă ajute să am un dialog personal cu ministrul Economiei.

Nicolae BRATINA din Abrud,
în greva foamei

Acest articol a fost citit de 654 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.