abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Dotări moderne şi secţie de medicină internă cu 25 de paturi la Spitalul Orăşenesc Abrud

Dotări moderne şi secţie de medicină internă cu 25 de paturi la Spitalul Orăşenesc Abrud

Publicat în 30.08.2016 la ora 10:00

spitalul_abrudÎn urma implicării şi eforturilor depuse de conducerea Spitalului Orăşenesc Abrud, reprezentat prin managerul Ionela Nicoleta Anca, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Abrud, la spitalul din localitate funcţionează de la începutul acestei luni o nouă secţie de medicină internă.

Aceasta are 20 de paturi medicină internă-acuţi şi 5 paturi medicină internă-cronici, fiind de­servită de personalul medical necesar şi de doi medici specialişti: dr. Horia Cristescu – medic primar medicină internă şi dr. Marin Ladar – medic specialist medicină internă. Secţia de medicină internă mărită are la dispoziţie un laborator de analize performant, un serviciu de radiologie, precum şi aparatură medicală – ecografe, electrocardiografe şi altele – menite să asigure asistenţă medicală de calitate atât pacienţilor cu afecţiuni acute, cât şi celor cronici care necesită îngrijiri suplimentare de specialitate sau paliative.
În vizita făcută în urmă cu câteva zile, am văzut ultimele dotări ale unităţii medicale, realizate recent sau în curs de finalizare: centrul de transfuzii sanguine dotat cu toată aparatura necesară, 2 rezerve cu un pat şi încă o rezervă pentru trezirea post-operatorie la compartimentul ATI, un aparat de stimulare limfatică şi un aparat pentru terapie cu unde de şoc, necesare la balneofiziologie. Totodată, am vizitat şi noua sală de operaţie din compartimentul Chirurgie, unde va opera din toamnă chirurgul iordanian Al-Adwan Issa Khaldoon Jrayed, împreună cu medicii chirurgi Ioan David şi Nicolae Zaharie, dotată recent cu aparatură medicală modernă: o masă de operaţii cu 5 secţiuni, turn de laparoscopie, monitor pentru funcţii vitale, lampă scialitică cu leduri, un sterilizator şi altă aparatură medicală de specialitate. Iar ca element de noutate, acest spital şi-a înnoit mobilierul, după ce a primit cu titlu gratuit peste 380 coli de PAL melaminat de la societatea Kronospan din Sebeş.
„Prin buna colaborare cu domnul primar Nicolae Simina şi cu Consiliul Local Abrud, la Spitalul Orăşenesc Abrud s-a înţeles pe deplin nevoia oamenilor pentru servicii medicale de calitate, atât prin atragerea celor mai buni medici, cât şi prin dotarea materială corespunzătoare a secţiilor. În acest an am primit de la Consiliul Local Abrud fonduri substanţiale pe care le-am investit în achiziţionarea aparaturii medicale, iar eforturile noastre îşi arată roadele: gloria şi faima de odinioară a Spitalului Oră­şenesc Abrud este acum reînviată. Doresc să mulţumesc tuturor pentru ajutorul acordat!”, a precizat managerul Ionela Nicoleta Anca la sfârşitul vizitei de la Spitalul Orăşenesc Abrud.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 900 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.