abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Dorel Tomuş numit director general interimar al SC Cupru Min SA Abrud

Dorel Tomuş numit director general interimar al SC Cupru Min SA Abrud

Publicat în 14.07.2018 la ora 13:05

Dorel Tomuş, care a fost până de curând a îndeplinit funcția de director adjunct al SC Cupru Min SA, a fost numit director general interimar al companiei. El a mai deținut această funcție în perioada 2014-2015, iar între 2013 şi 2014 a fost director adjunct al companiei miniere din Abrud.

„Ne dorim să dezvoltăm în continuare compania şi totodată vrem să rezolvăm problemele de mediu. Avem în vedere continuarea procesului de retehnologizare a companiei, etapă care va viza atât uzina, cât şi activitatea din carieră. Anul viitor expiră autorizația de mediu pentru Cupru Min, iar pentru a obține o nouă autorizație suntem obligați să respectăm anumite condiții de mediu. Dacă va fi cazul vom solicita prelungirea autorizației pentru că din cauza problemelor cu terenurile, pe care nu suntem proprietari, nu am reuşit anumite investiții. Tot din cauză că anumite terenuri nu erau intabulate nu am primit autorizație de construcție, necesară pentru a pune în practică proiectele noastre. Am angajat o casă de avocatură, care cu ajutorul topografilor va duce la bun sfârşit această procedură”, a declarat Tomuș.

SC Cupru Min SA deține a doua rezervă de cupru, ca mărime, din Europa, care reprezintă 65 la sută din rezerva totală de cupru a țării. În ultimii ani, randamentul de extracție şi concentrația de cupru din minereul extras s-au îmbunătățit cu aproape 3 la sută.

Acest articol a fost citit de 499 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.