abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Dorel Tomuș, consilier județean PSD: „La Abrud, apa potabilă vine trei ore și jumătate pe zi și este într-un hal fără de hal”

Dorel Tomuș, consilier județean PSD: „La Abrud, apa potabilă vine trei ore și jumătate pe zi și este într-un hal fără de hal”

Publicat în 24.08.2017 la ora 14:14

Consilierul județean si partea PSD, Dorel Tomuș, a declarat, astăzi, după ședința Consiliului Județean Alba, că abrudenii au apă potabilă trei ore și jumătate pe zi, iar calitatea ei este ”într-un hal fără de hal”. El a fost contrazis de directorul adjunct al APA CTTA Alba, Ioan Dreghiciu, care a spus că abrudenii au apă potabilă șapte ore pe zi și este bună de băut.  

Consilierii județeni Ioan Uțiu și Dorel Tomuș au avut o discuție în contradictoriu cu Ioan Dreghiciu, privind furnizarea apei potabile din orașul Abrud, din Munții Apuseni.

Tomuș a spus pentru ziarulunirea.ro că dimineața este apă potabilă o oră și jumătate iar după-masa în jur de două ore, în această perioadă.

Întrebat dacă este curată, el a răspuns: ”Este de un hal fără de hal, îmi pare foarte rău (…) Vă pozez cum curge apa la robinet”, a spus Tomuș.

Întrebat, la rândul său, directorul adjunct al APA CTTA Alba, Ioan Dreghiciu, a explicat că, din câte știe, abrudenii au apă potabilă trei ore dimineața și patru ore după-amiaza, din cauza secetei.

”Am stabilit programul de livrare. Este bună de băut, are o culoare normală, cât timp sursa de apă pe care o tratăm nu există se va întâmpla fenomenul acesta, pe perioada de secetă asta s-a întâmplat de fiecare dată în Abrud, a scăzut debitul izvoarelor Vulcan 1, Vulcan 2, pe Cernița și pe Buninginea, pe văile respective nu curge apă deloc când e secetă și strângem apă dintr-o săpătură pe care am făcut-o în preajma stației de tratare din pânza freatică”, a explicat Ioan Dreghiciu.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 888 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.