abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Doi medici specialiști din Cluj și Oradea au ales să profeseze la Spitalul orășenesc din Abrud. Primăria intenționează să le ofere spații de cazare

Doi medici specialiști din Cluj și Oradea au ales să profeseze la Spitalul orășenesc din Abrud. Primăria intenționează să le ofere spații de cazare

Publicat în 26.10.2016 la ora 11:17

spital-orasenesc-abrud-aug-2016Primăria orașului Abrud intenționează să creeze spații de cazare pentru medicii Spitalului Orășenesc, aceasta fiind și o strategie de a atrage cadrele medicale în zona Munților Apuseni, unde este, de altfel, mare nevoie.

În ultimele luni, un medic chirurg din Cluj-Napoca și un medic de interne din Oradea s-au angajat la Spitalul Orășenesc Abrud, iar un alt specialist chirurg din Craiova intenționează să profeseze aici. Primăria dorește să le ofere locuințe de serviciu, iar consilierii locali au cerut Consiliului Județean Alba trecerea unui imobil, P+M de 127 de mp, din domeniul public al județului, în domeniul public al orașului, unde ar urma să fie locuiască cinci familii. Suma necesară pentru amenajarea acestora ar fi, potrivit primarului din Abrud, Nicolae Simina, de circa 100.000 de lei.

Consilierii județeni vor supune la vot proiectul de trecere a imobilului la sfârșitul lunii octombrie.

Nevoia acută de medici la nivelul Spitalului Orășenesc Abrud se resimte de mult timp. Patru medici trecuți de 65 de ani, vârsta de pensionare, au renunțat la o bătrânețe liniștită și profesează în continuare. Unul dintre ei are 79 de ani, iar dacă se va pensiona, secția de Pediatrie s-ar putea închide.

Prin crearea acestor locuințe, unde medicii vor fi cazați fără să plătească, administrația din Abrud speră ca spitalul să fie mai atractiv, iar medicii se vor înscrie la concursurile organizate periodic.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1238 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.