Rămâi conectat

Știri din zonă

Doi bărbați din Dăroaia au fost surprinși de jandarmi în timp ce furau fier vechi, din incinta unei societăți comerciale

Publicat

în

Doi bărbați de 22, respectiv 39 de ani din satul Dărăoaia au fost surprinși de jandarmii din cadrul Detașamentului de Jandarmi Câmpeni, ieri, 11 februarie 2020, în incinta societăţii comerciale situate în localitatea Gura Roșiei, unde au pătruns fără drept, pentru a colecta resturi metalice.

Cei doi bărbați nu sunt la prima faptă de acest gen, unul dintre aceștia fiind în trecut sancționat și pentru alte fapte: refuz de legitimare sau provocare de scandal. Pentru nerespectarea normelor legale de acces, făptașii au fost sancționați de către jandarmi cu amenzi de câte 500 de lei.

Conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice,reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei, „pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentantelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României (…) ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Tânăr din Mogoș cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând sub efectul substanțelor psihoactive, la Alba Iulia

Publicat

în

Ieri, 27 aprilie 2024, în jurul orei 02.15, polițiștii de ordine publică din Alba Iulia, în timp ce acționau pe strada Vasile Goldiș din Municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Mogoș, județul Alba.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Aleșii locali din Roșia Montană au aprobat protocolul care va sta la baza realizării unui nou Plan Urbanistic General

Publicat

în

Consiliul local al comunei Roșia Montană a aprobat, în ședința din 18 aprilie 2024, încheierea unui protocol de colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Institutul Național al Patrimoniului (INP) și Consiliul Județean Alba.

Hotărârea are drept scop inițierea și coordonarea elaborării Planului Urbanistic General (PUG) al comunei Roșia Montană, document obligatoriu în situația în care localitatea a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO. Unitatea administrativ-teritorială din Munții Apuseni nu mai deține un PUG din anul 2016, când documentul aprobat de Consiliul Județean Alba a fost anulat definitiv în justiție.

Noua documentație de urbanism PUG Roșia Montană va avea în vedere protejarea valorilor peisajului cultural minier Roșia Montană înscris în Lista Patrimoniului Mondial, printr-o reglementare urbanistică adaptată la condițiile specifice de conservare și protejare a valorilor de patrimoniu și totodată, va respecta legislația națională privind activitățile economice”, se precizează în protocolul adoptat de consiliul local.

Prin protocol, părțile se obligă să pună la dispoziție toate documentele pe care le dețin în mod legal necesare pentru realizarea PUG-ului.

În continuare, Ministerul Dezvoltării va organiza și derula procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea PUG-ului, instituția fiind cea care va realiza și documentația de atribuire, după ce va primi toate documentele necesare de la celelalte instituții. Ofertele vor fi finalizate de o comisie din care vor face parte și reprezentanți ai Primăriei Roșia Montană, INP și CJ Alba.

În prima etapă, Primăria Roșia Montană va întocmi referatul de specialitate privind necesitatea și oportunitatea elaborării PUG, care va fi avizat de CJ Alba.

Ulterior, toate instituțiile implicate, împreună cu Comitetul de Organizare UNESCO, vor colabora pentru stabilirea elementelor de temă, respectiv obiective, aspecte și prevederi specifice ce urmează a fi abordate în documentația de urbanism.

În final, elementele de temă și lista de avize sau acorduri vor fi transmise către Ministerul Dezvoltării, care va întocmi caietul de sarcini. În final, Consiliul Local Roșia Montană va aproba Planul Urbanistic General, care va intra în vigoare doar după aprobarea prin hotărâre de Guvern. Întregul demers ar urma să dureze cel puțin 1 an de zile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș. Traficul este restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Publicat

în

DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, iar traficul este restricționat pentru autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 t.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza precipitațiilor din ultimele ore, pe DN 74A Abrud-Boncești, la kilometrul 8+500 de metri, în localitatea Cărpiniș, județul Alba, carosabilul s-a surpat pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe sensul de mers către Abrud.

Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe celălalt sens, dirijat prin semafoare, fiind restricționat autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mare de 7,5 t.

Potrivit viceprimarului Vasile Morariu ruptura s-a produs în zona cunoscută ca Valea lui Ilie, pe DN 74, în urma ploilor: ”S-a fisurat drumul până la linia albă, în cazul în care plouă toată noapte este posibil să se mai surpe”, a anunțat acesta pe Facebook marți seara.

Foto: Vasile Morariu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Abrud Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Știri Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

abrud, stiri abrud, informatii abrud