abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Distracție pe cinste la Abrud, cu prilejul „Zilei Minerului” – ediția 2019

Distracție pe cinste la Abrud, cu prilejul „Zilei Minerului” – ediția 2019

Publicat în 05.08.2019 la ora 22:22

La finalul săptămânii trecute, stadionul Cuprirom a găzduit „Ziua Minerului 2019”, eveniment care o fost înregistrat pentru a fi difuzat de către Televiziunea Română și organizat de către Cupru Min S.A. Abrud, companie ce deține dreptul de exploatare pentru circa 60% din rezervele naturale de cupru ale României și este în subordinea Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri.

Tradițional, petrecerea a debutat în jurul orei 14.00 cu „Imnul Minerilor” interpretat de către Ansamblul „Țarina” Cupru Min, apoi a continuat cu un program folcloric susținut de către numeroși tineri moți acompaniați de Grupul „Dor”, urmați de mai mulți artiști locali: ansamblurile „Brădeana” și „Țarina”, Mirela Mănescu, Nicolae Tuhuț, formația „Țara Moților” și alții.

Seara, după ora 18.00, spectacolul folcloric a fost susținut de către renumiți interpreți de muzică populară invitați din alte părți: Sebastian Stan, Carmen Ștrețco, Adina Roșca & Doinaș, Crina Prața, Adriana Irimieș, Ioan Bocșa, Veta Biriș, Sergiu Cipariu, Ovidiu Olari, frații Chindriș, acompaniați de orchestra profesionistă „Cunună Transilvană” din Cluj Napoca.

De asemenea, un moment emoționant al serii a fost sărbătorirea renumitei artiste Veta Biriș cu ocazia împlinirii, în această lună, a 50 de ani de carieră și a 70 de ani de viață, ocazie cu care a fost rostită și o rugăciune către Sfânta Mare Muceniță Varvara, ocrotitoarea minerilor.

Programul serii a fost dedicat tinerilor, care au cântat și au dansat alături de DJ Jamaica, Claudia Pavel, Mellina și James Aki, evenimentul de la Abrud încheindu-se în jurul orei 23.00, cu un impresionant foc de artificii.

Cupru Min S.A. Abrud este unicul producător din România care are ca principal obiect de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase. Cupru Min avea la sfârșitul anului trecut 572 de angajați, iar pentru acest eveniment conducerea societății a invitat să petreacă împreună pe actualii și foștii salariați ai societății.

 Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 185 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.