abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Directorul schimbat anul trecut, Lucian Vasilache, repus în funcție la Cuprumin Abrud

Directorul schimbat anul trecut, Lucian Vasilache, repus în funcție la Cuprumin Abrud

Publicat în 16.01.2014 la ora 17:25

Lucian-Vasilache-director-Cuprumin-AbrudLucian Vasilache, președintele PNL Abrud, a fost numit astăzi în funcția de director general al Cuprumin SA Abrud.

Acesta a mai ocupat această poziție până în luna mai a anului trecut, când a fost înlocuit de ministrul Economiei Varujan Vosganian cu fostul director al falimentarei Moldo Min, Nicolae Iordache. Prin readucerea lui Vasilache la cârma unuia dintre cele mai mari generatoare de resurse din Munții Apuseni PNL Alba își întărește poziția atât în zonă, cât și la nivel național, reușind să-și impună preferința în fața pretendenților din toată țara. Scăderea cifrei de afaceri dar și a profitului companiei în mandatul lui Ioradche au fost justificările care au stat la baza deciziei plecării acestuia.

Este vorba despre o plecare amiabilă, cu acordul părților.

Contextul favorabil acestei mutări a fost înlocuirea din funcția de ministru a susținătorului principal al lui Iordache, fostul ministru Vosganian, căderea acestuia în dizgrația liderilor actuali ai PNL, dar și eșuarea negocierilor de privatizare a exploatării, și ulterior de vânzare a concentratului de cupru pe următorii 7 ani,  aspecte care, totuși, nu pot fi reținute în culpa fostului director.

Consiliul de Administraţie al Societății Cupru Min SA Abrud este format din noul și vechiul director al societăţii, Lucian Vasilache, Mihai Nicuşor – director economic în compania Romarm şi vicepreşedintele PNL Alba, Nicolae Turdean – consilier al ministrului Economiei, Felix Branişte – şef de cabinet al secretarului de stat în Ministerul Economiei, Bogdan Badea, iar preşedinte este Nicolae Luca – consilier al ministrului Economiei

Cuprumin Abrud are în prezent circa 500 de angajaţi şi gestionează cea mai mare exploatare de cupru din ţară, de la Roşia Poieni, un zăcământ evaluat la 900 de milioane de tone.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 883 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.