abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Administrație » Din cauza unei erori de soft, abrudenii au plătit impozite supraevaluate

Din cauza unei erori de soft, abrudenii au plătit impozite supraevaluate

Publicat în 04.03.2016 la ora 11:00

Primaria-Abrud-2016Contribuabilii orașului Abrud care și-au plătit deja taxele și impozitele locale pe acest an au achitat sume prea mari, din cauză că softul informatic furnizat de o firmă din Piatra Neamț a omis reducerea cu 50% a cuantumului acestora, deoarece Abrudul beneficiază de facilitățile fiscale pentru zonă defavorizată, fapt ce a dus la impunerea unor impozite cu valori „exagerate”, ne-a declarat primarul Nicolae Simina.

El a precizat că abrudenii pot opta fie să primească înapoi o parte din banii achitați, fie să-i lase visteria primăriei, în contul impozitului pe anul viitor. „Au plătit deja impozitul pentru anul 2016 un număr de 80 de familii. De exemplu, o familie care a plătit 480 de lei ar putea primi înapoi 259 de lei. Situația diferă însă de la caz la caz, în funcție de numărul de parcele și dacă acestea sunt sau nu în intravilan. Cei care doresc să li se restituie suma cuvenită trebuie să depună o cerere la Primăria Abrud, iar dacă sunt încasări în acea zi, ei vor primi banii pe loc”, a accentuat primarul Nicolae Simina. Edilul-șef a subliniat însă că există și cazuri în care contribuabilii și-au exprimat dorința de a lăsa banii deja plătiți în acest an în contul impozitului pe anul viitor. Vă amintim că, într-o adresă înaintată Ministerului Finanțelor Publice, primarul orașului Abrud, Nicolae Simina, ceruse revizuirea Codului fiscal și a normelor de aplicare a dispozițiilor acestuia, deoarece abrudenii erau grav afectați de noile prevederi, ducând la situații „aberante și nedrepte”.

Acest articol a fost citit de 603 ori

3 Comentarii la Din cauza unei erori de soft, abrudenii au plătit impozite supraevaluate

 1. Sebastian Răspunde

  05.03.2016 la 0:59

  Cine se scuză se acuză! Prostia pesedeilor nu poate fi scuzată, e făcută și cu cât se scuză mai tare cu atât conving mai puțin!

  • Sorin Răspunde

   07.03.2016 la 14:18

   Sebastian tu esti acelasi caruia i se spune Trancalaul ???
   Ala de la “uniti gafam ” ???

 2. IFRIM Adrian Răspunde

  14.03.2016 la 11:29

  Reducerea de 50% nu se acordă și celor ce nu au domiciliul în Abrud, cei în cauză fiind din alte localități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.