abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Deputatul Ioan Dîrzu, singurul parlamentar din judeţ – în Comisia specială privind Roşia Montană

Deputatul Ioan Dîrzu, singurul parlamentar din judeţ – în Comisia specială privind Roşia Montană

Publicat în 20.09.2013 la ora 10:30

Ioan-DirzuDeputatul Ioan Dîrzu este singurul parlamentar de Alba propus şi ales în Comisia specială privind proiectul minier de la Roşia Montană.

Alegerea deputatului social democrat confirmă atenţia pe care PSD a acordat-o în ultima perioadă organizaţiei sale din Alba, prin promovarea de Guvernul României a mai multor proiecte la nivelul judeţului Alba, cum este spre exemplu recenta investiţie din Sebeş – Star Transmission, realizarea autostrăzii Turda-Sebeş sau finanţarea modernizării Cupru Min SA Abrud. “Mă bucur că am fost susţinut de conducerea PSD şi de premierul Victor Ponta pentru a face parte din această Comisie specială extrem de importantă pentru zona Apusenilor şi judeţul Alba. Angajamentul meu faţă de cetăţenii din Alba a fost de a face auzită vocea judeţului la Bucureşti, iar această comisie este rezultatul muncii pe care am realizat-o împreună cu colegii mei din PSD, în aceste 10 luni de mandat. Solicit tuturor cetăţenilor din Alba, susţinători sau opozanţi, informaţi sau mai puţin informaţi, să nu ezite să ne contacteze pentru a-şi exprima opinia cu privire la proiectul de la Roşia Montană”, a explicat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.
Plenul comun al Parlamentului a aprobat cu 312 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 15 abţineri componenţa nominală a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea Proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană şi stimularea şi facilitarea dezvoltării activităţilor miniere în România. Plenul Parlamentului a decis ca din Comisia parlamentară să facă parte 21 de membri, din care: 8 de la PSD, 5 PNL, 2 PDL, 2 PPDD, 2 UDMR, un membru din partea Grupului minorităţilor naţionale altele decât cel al UDMR şi unul din partea PC. Parlamentarii au stabilit ca Biroul Comisiei speciale să fie format dintr-un preşedinte, aparţinând grupurilor PSD, un vicepreşedinte PNL, un vicepreşedinte PDL, un vicepreşedinte PP-DD, iar secretarul aparţine grupului PC. Din partea PSD, din Comisia specială vor face parte deputaţii Ioan Dîrzu, Florin Iordache, Viorel Ştefan, Gheorghe Emacu şi senatorii Ioan Chelaru, Gabriela Firea, Toni Greblă şi Darius Bogdan Vâlcov. De asemenea, în comisie se regăsesc 5 parlamentari PNL: Andrei Gerea, Gigel Sorinel Ştirbu, Mircea Dolha, Dumitru Popescu şi Petru Ehegartner. Parlamentarii PDL au refuzat să facă parte din comisie şi vor vota împotriva înfiinţării comisiei. Potrivit liderului Grupului PDL, Mircea Toader, “PDL nu doreşte să fie părtaş la procedurile ilegale propuse de USL, de a trimite Parlamentului României spre soluţionare probleme care ţin exclusiv de competenţa Guvernului României”. În baza calendarului propus, comisia ar urma să înainteze celor două camere un raport pe această temă până în jurul datei de 20 octombrie, iar o decizie finală ar urma să fie luată în jurul datei de 1 noiembrie. Până la 1 octombrie, parlamentarii vor depune amendamente la secretariatul comisiei, iar în 21 octombrie raportul va intra în dezbaterea primei camere seziate, Senatul, apoi în jurul datei de 1 noiembrie proiectul de lege adoptat de Senat va fi dezbătut în Camera Deputaţilor.

Acest articol a fost citit de 596 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.