abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Politică » Decizia politică a senatorului Teodor Atanasiu: exploatarea aurului de la Roşia Montană să se facă acum

Decizia politică a senatorului Teodor Atanasiu: exploatarea aurului de la Roşia Montană să se facă acum

Publicat în 22.10.2013 la ora 10:00

Teodor_Atanasiu_PNLSenatorul liberal de Alba, Teodor Atanasiu, şi-a exprimat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, poziţia clară pro-exploatarea aurului de la Roşia Montană, precizând că este pentru exploatare „acum, pentru că România a intrat foarte săracă într-o mare familie bogată”.

Atanasiu a explicat că decizia Parlamentului, unde săptămâna viitoare va fi supus votului proiectul RMGC, poate fi una doar politică,  şi se referă la perioada în care va demara exploatarea: „acum, că suntem foarte săraci şi trebuie să ne echilibrăm cumva economic, sau lăsăm aurul generaţiilor viitoare, că poate acestea vor fi mai sărace decât noi”. Senatorul liberal a explicat că discuţiile în Parlament ar trebui purtate pe marginea unui proiect serios, care ajunge în plen având toate avizele necesare. „Parlamentul nu poate da verdicte dacă nu are toate avizele pe un proiect”, spune liberalul, indicând Guvernul cu toate instituţiile sale din subordine ca responsabil pentru clarificarea tuturor aspectelor tehnice ale proiectului. „Dacă este bun, în sensul că are toată documentaţia, Parlamentul va decide dacă exploatăm acum sau îi vom lăsa pe oameni să moară de foame”, spune Atanasiu.
Preşedintele liberalilor din Alba a mai spus că cetăţenii au dreptate să manifesteze şi pro şi contra cât timp statul nu s-a exprimat clar. Referindu-se la cei care protestează împotriva proiectului RMGC, Atanasiu a făcut o distincţie clară între cei care „zbiară, îşi încasează banul şi pleacă acasă” şi cei care sunt dezinteresaţi material şi protestează din convingere, precizând că aceştia din urmă au tot dreptul să fie în stradă. „Aceia merg acolo pentru că statul a comunicat foarte prost”, a spus Atanasiu, adăugând că „şi eu aş fi tentat să cred asta cu cianurile care dăunează” deoarece de 8 ani Ministerul Mediului a întârziat cu avizul de mediu pentru RMGC.  Liderul liberal a atras atenţia şi asupra faptului că acei care acum un an şi jumătate erau în jurul preşedintelui Băsescu şi militau pentru proiectul RMGC pot fi văzuţi acum cum fac atmosferă împotriva proiectului.

Acest articol a fost citit de 446 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.