abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Știri din zonă » Dacă județeni vor fi de acord, locuitorii din Roșia Montană ar putea ajunge mai ușor la Câmpeni și Abrud

Dacă județeni vor fi de acord, locuitorii din Roșia Montană ar putea ajunge mai ușor la Câmpeni și Abrud

Publicat în 26.09.2016 la ora 8:54

autobuzPrimăria comunei Roșia Montana a solicitat Consiliului Județean Alba să introducă două noi trasee în transportul public județean de persoane, până la Abrud și Câmpeni (dus-întors).  

Consilierii județeni vor aproba în ședința de la sfârșitul lunii septembrie introducerea a două noi trasee în programul de transport public județean de persoane prin curse regulate. Mijloacele de transport public, cu o capacitate de 23 de locuri, vor parcurge traseele, dus-întors, Abrud – Roșia Montană și Câmpeni – Roșia Montană. Acestea vor opri și în localitățile Cărpiniș și Gura Roșiei.

”Una dintre atribuţiile conferite consiliilor judeţene de Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificările și completările ulterioare, este cea de actualizare periodică a programelor de transport în funcţiei de necesităţile de deplasare ale populaţiei. Această atribuţie este reglementată de art. 17 alin. 1 lit. c din legea mai sus menționată”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Primăria comunei Roșia Montană solicită actualizarea programului de transport județean, prin introducerea a două noi trasee, Abrud-Roșia Montană și Cîmpeni-Roșia Montană, care să asigure nevoile de transport ale locuitorilor din comuna Roșia Montană. Se menționează că până în prezent transportul cetățenilor din satele componente ale comunei Roșia Montană s-a efectuat gratuit, cu mijloacele de transport puse la dispoziția angajaților de către Roșia Montană Gold Corporation SA, dar odată cu restrângerea activității acestei societăți și a disponibilizărilor care au avut loc, transportul a fost anulat, potrivit proiectului.

Acest articol a fost citit de 310 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.