abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Actualitate » Cupru Min SA Abrud ia în considerare posibilitatea de a cere în instanță ca cei 14 foști angajați să achite contravaloarea combustibilului furat

Cupru Min SA Abrud ia în considerare posibilitatea de a cere în instanță ca cei 14 foști angajați să achite contravaloarea combustibilului furat

Publicat în 26.09.2018 la ora 17:41

Cupru Min SA Abrud precizează, într-un comunicat postat pe o rețea de socializare, că va coopera cu organele de anchetă pentru stoparea supraconsumului de combustibil.

”Compania va evalua exact prejudiciul și se va constitui, dacă este cazul, ca parte civilă pentru recuperarea acestuia. Ca societate responsabilă față de angajații săi și față de comunitatea în care își desfășoară activitatea, Cupru Min SA va continua să facă toate demersurile necesare pentru înlăturarea celor care comit ilegalități”, potrivit sursei citate.

Conducerea executivă a Cupru Min SA a observat, în ultimul an, fluctuații, respectiv creșteri ale consumului de combustibil, peste cotele tehnico-economice prevăzute, potrivit comunicatului de presă.

”Chestiunea a fost dezbătută și în Consiliul de Administrație al companiei, inclusiv sub aspectul suspiciunii de furt de combustibil, comis de către unii dintre angajații companiei. Ca urmare, am decis luarea tuturor măsurilor legale, inclusiv în plan penal, în cazul în care bănuielile se dovedeau justificate. În prima fază, după o investigație internă, au fost concediate trei persoane și informate organele de cercetare penală, în legătură cu acțiunile respectivilor angajați. În faza a doua, am constatat că, după o perioadă scurtă de revenire la cote normale, consumul de combustibil al camioanelor și utilajelor a crescut semnificativ, din nou. În această situație, organele în drept au preluat și continuat cercetările, cu mijloace specifice, pentru stoparea fenomenului”, potrivit Cupru Min SA Abrud.

Polițiștii au făcut, miercuri, 15 percheziții, la domiciliile a 14 angajați sau foști angajați ai Cupru Min SA Abrud, dar și la societatea păgubită, prejudiciul creat fiind 200.000 de lei.

”Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2018, cei 14 bănuiţi de furt, toţi angajaţi ai societăţii comerciale, în calitate de şoferi, ar fi sustras motorină din rezervoarele camioanelor şi utilajelor pe care lucrau. Aceştia ar fi depozitat motorina sustrasă la propriile domicilii, iar ulterior ar fi folosit-o, în scop personal, sau ar fi vândut-o către alte persoane”, potrivit Poliției Alba.

 Cupru Min se află în subordinea Ministerului Economiei şi are circa 540 de angajaţi. Compania exploatează minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni, fiind cel mai mare producător de concentrat de cupru, cu aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Acest articol a fost citit de 958 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.