abrudinfo, stiri abrud, informatii abrud

Acasă » Economie » Cupru Min SA Abrud a achiziționat recent două autobasculante Terex TR 100

Cupru Min SA Abrud a achiziționat recent două autobasculante Terex TR 100

Publicat în 14.09.2018 la ora 21:29
Compania minieră Cupru Min SA Abrud a achiziţionat recent două autobasculante de 91 de tone. Acestea se adaugă celorlalte şapte autobasculante de această capacitate care există în dotarea companiei miniere din Apuseni.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în luna august 2018 s-au contractat două autobasculante Komatsu de 91 tone, care după operaţia de ansamblare şi rodaj tehnic sunt pregătite pentru intrarea în exploatare. Costul unui asemenea utilaj ajunge până la 1 milion de euro. Autobasculantele au fost cumpărate prin licitaţie deschisă, câştigător fiind desemnat operatorul Marcom RMC 94 SRL.

În 2017, Cupru Min a mai cumpărat două autobasculante Terex, TR 100, cu o capacitate de transport de 90 tone. În luna iulie 2018, directorul adjunct Dorel Tomuş, consilier judeţean PSD, a fost avansat până la organizarea unui concurs pentru prima poziţie de mangament din cadrul societăţii. Tomuş l-a înlocuit în postul de director general pe Gheorghe Chindriş, membru al consiliului de amdinistraţie şi director tehnic-dezvoltare.

Cupru Min SA a avut în 2017 o cifră de afaceri netă de 149 de milioane de lei şi un profit net de 5,6 milioane de lei valori mai mari cu circa 15% faţă de anul anterior. Cupru Min Abrud este unicul producător din România care are ca obiect principal de activitate extracţia de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere şi valorificarea concentratului cupros şi a metalelor preţioase. În anul 2017, compania a înregistrat o producţie de concentrat de cupru de 38.162 de tone. La finalul anului trecut, compania avea 556 de angajaţi. Explotarea minieră din Apuseni a încheiat în 2017 un contract cu compania chineză Merlion Resources pentru vânzarea a 80.000 de tone de concentrat de cupru pe o perioadă de doi ani.
Compania exploatează zăcământul de la Roşia Poieni, unde se află 60% din rezervele de cupru ale României. Pentru 2018, planul de investiţii prevede cheltuirea sumei de 82 de milioane de lei (18 milioane euro).

Acest articol a fost citit de 183 ori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.